Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsasında endeksler vadeli kontratlarda dünkü düşüşün ardından haftanın son işlem gününde yükselişe geçti

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, faiz oranlarının yüksek seyretmesinden kaynaklanan endişelerin dün kayba neden olmasının ardından Cuma günü yükselişe geçti.

Dow e-minis 36 puan ya da %0,1, S&P 500 e-minis 11 puan ya da %0,25 ve Nasdaq 100 e-minis 68,5 puan ya da %0,46 artış gösterdi.

Yatırımcılar, Federal Rezerv'in bir sonraki adımlarını değerlendirmek için verileri ve politika yapıcıların yorumlarını bekliyorlar.

ABD Hazine tahvil getirileri Perşembe günü son yılların en yüksek seviyelerine çıktıktan sonra geriledi. Piyasa öncesi işlemlerde Apple, Amazon.com, Nvidia ve Tesla gibi büyüme hisselerinde %0,5-%1,2'lik bir toparlanmaya endekslerde yükselmeye yardımcı oldu.

2023'te yeni bir faiz artışına ilişkin endişeler ve para politikasının gevşetilmesinde gecikme beklentileri Perşembe günü üç ana endeksin her birini %1'den fazla düşürdü.

Gösterge S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq, ABD merkez bankasının Çarşamba günü şahin bir ara vererek 2025'ten önce politika gevşetme umutlarını azaltmasının ardından Mart ayından bu yana en kötü haftasını geçirme yolunda ilerliyordu.

CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcıların gösterge faizin Kasım ve Aralık aylarında değişmeyeceğine dair bahisleri sırasıyla %74 ve %55 oldu.

Yatırımcılar, faiz oranlarının izleyeceği yol ve ABD ekonomisinin sağlığı hakkında daha fazla ipucu için açılış zilinden kısa bir süre sonra açıklanacak Eylül ayı S&P Global imalat ve hizmet PMI verilerini izleyecek.

Bugün ayrıca, her ikisi de politika oylama üyesi olan Minneapolis Başkanı Neel Kashkari ve Yönetim Kurulu Başkanı Lisa Cook da dahil olmak üzere bir dizi Fed politika yapıcısı gün boyunca çeşitli etkinliklerde konuşacak.

İlgili Haberler