Çin'de satışa çıkan iPhone 15 Apple mağazası önünde kuyruk oluşturdu

Çin'de satışa çıkan iPhone 15 Apple mağazası önünde kuyruk oluşturdu

Cuma günü Apple'ın Çin'in finans merkezi Şanghay'daki amiral mağazasında sıraya giren yüzden fazla müşteri, iPhone 15 siparişlerini mağazada satışa sunulduğu ilk gün teslim almak için bekledi.

A+A-

Apple, devlet personeli tarafından iPhone kullanımına getirilen kısıtlamaların genişletilmesi ve yerli üretici Huawei'nin  üst düzey bir rakibinin piyasaya sürülmesiyle zor günler geçirirken satışa sunulan yeni iPhone'lar şirketin yüzünü güldürdü.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde geçtiğimiz Cuma günü başlayan ön siparişlerin gücü, teslimat sürelerinin Kasım ayına çekilmesi ve premium iPhone 15 Pro ve Pro Max'in Alibaba'nın Tmall e-ticaret sitesinde sadece bir dakika içinde tükenmesiyle Apple'ın endişeleri azaldı.

Yerel medya, Şanghay'ın Doğu Nanjing yolu alışveriş kuşağındaki mağazada kuyruğun sabah 5'te oluşmaya başladığını bildirdi.

Mağazaya gelenler arasında, online ön siparişte başarısız olduktan sonra iPhone 15'i denemek istediğini söyleyen 25 yaşındaki sosyal medya fenomeni Zhang Ming de vardı. "Her zaman (yeni cihazlara) bakmayı severim. Apple ürünlerini satın alırken sadece rengine bakarım. Eğer rengini beğenirsem satın alırım" dedi.

iPhone 15 yeni bir titanyum kabuk, daha hızlı bir çip ve geliştirilmiş video oyunu oynama yetenekleri içeriyor. Apple ayrıca küresel akıllı telefon çöküşünü yansıtacak şekilde fiyatları yükseltmeyerek şaşırttı.

Ancak mağazadaki bazı müşteriler bir önceki modele göre önemli yükseltmelerin olmamasından yakındı. Emlak işçisi 29 yaşındaki Wang Puyu, iPhone 14'ünü yeğenine vereceğine söz verdiği için yeni bir model satın aldığını söyledi. Puyu, "Normalde her yıl bir üst modele geçerim. Ancak bu yıl pek memnun değilim." dedi.

İlgili Haberler