Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York Borsası, Revize Enflasyon Verileri Öncesinde Yükselişe Geçti

A+A-

New York borsası, S&P 500 endeksinin ilk kez 5.000 puanı aşmasının ardından, Cuma günü gelecek revize enflasyon verilerini beklerken, hisse senedi endeksleri piyasa öncesi, vadeli işlemlerde yükseldi. 

S&P 500 ve Dow Jones Endeksi Perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyelerini görürken, yatırımcıların, özellikle yapay zeka patlamasından fayda sağlaması beklenen şirketlerin güçlü kazançlarına olumlu tepki göstermeleriyle teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi zirvesinin sadece %2 altında kapanmıştı.

Dow e-minis 9 puan veya %0.02 artışla, S&P 500 e-minis 5.75 puan veya %0.11 artışla ve Nasdaq 100 e-minis 52.25 puan veya %0.29 artışla işlem görüyor. Üç ana endeks, olumlu kazanç raporlarının faiz oranı yolu ve ABD bölgesel bankalarının ticari gayrimenkul piyasasına maruz kalma endişelerini dengelemesiyle beşinci ardışık hafta kazanç için hazırlanıyor.

Yatırımcıların odak noktası şimdi, 2023 yılı için ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun revize enflasyon rakamlarına yöneldi. Yeni mevsimsel düzeltme faktörleri kullanılarak hesaplanan bu rakamlar, fiyatların yıl boyunca nasıl davrandığını daha doğru bir şekilde yansıtmayı amaçlıyor.

Güncellenmiş Tüketici Fiyat Endeksi verileri bugün yayınlanacak ve Ocak ayı enflasyon verileri gelecek hafta gelecek.

Son haftalarda güçlü ekonomik veriler ve Federal Rezerv yetkililerinin sert açıklamaları, piyasa oyuncularının Merkez Bankası'nın Mart ayında faizleri düşüreceği beklentilerini erteledi.

Bilanço açıklama döneminin yarısından fazlası geride kaldığında, S&P 500 şirketlerinin %80'den fazlası dördüncü çeyrekte kar tahminlerini aştı. Ortalama bir çeyrekte, şirketlerin %67'si beklentilerini aşıyor.

PepsiCo, dördüncü çeyrekte gelir beklentilerinin altında kalmasıyla önceden piyasada %1.3 düştü. Birden çok fiyat artışı, meyve suları ve Lay's cipslerine olan talebi olumsuz etkiledi.

Pinterest, ilk çeyrek gelirinin büyük ölçüde Wall Street tahminlerinin altında kalacağını öngörerek %10.4 düştü.

 

İlgili Haberler