Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow e-minis 81 puan veya %0,23, S&P 500 e-minis 19,5 puan veya %0,44 ve Nasdaq 100 e-minis 96,75 puan veya %0,63 artış gösterdi.

A+A-

Tesla hisselerinin yükselmesiyle Pazartesi günü Wall Street vadeli işlemleri değer kazanırken, yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın faiz oranı patikasına ilişkin ipuçları için bu hafta sonunda açıklanacak enflasyon verilerini bekliyor.

Dow e-minis 81 puan veya %0,23, S&P 500 e-minis 19,5 puan veya %0,44 ve Nasdaq 100 e-minis 96,75 puan veya %0,63 artış gösterdi.

Üç büyük endeks, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Cuma günü, petrol fiyatlarındaki güçlenme ve beklenenden daha güçlü ekonomik verilerin yapışkan enflasyon ve faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağı endişelerini körüklemesiyle haftalık düşüşler kaydetmişti.

Yatırımcılar şimdi önemli tüketici ve üretici fiyatları verilerinin yanı sıra bu hafta içinde açıklanacak perakende satış rakamlarını bekliyor.

Çarşamba günü açıklanacak tüketici fiyat verileri, ABD ekonomisinin yumuşak iniş olarak adlandırılan ve Fed'in büyümeyi keskin bir şekilde etkilemeden enflasyonu düşürmesine olanak tanıyabilecek bir yolda olup olmadığını gösterecek.

CME FedWatch Tool'a göre, yatırımcılar merkez bankasının Eylül toplantısında faiz oranlarını mevcut seviyelerde tutma olasılığını %93 olarak görürken, Kasım ayında bir duraklama olasılığı %55,4'te kalıyor.

Fed yetkilileri, 20 Eylül'deki politika kararına kadar genellikle kamuoyu önünde yorum yapmadıkları bir karartma dönemine girmiş bulunuyor.

Tesla, Morgan Stanley'in firmanın süper bilgisayarı Dojo'nun piyasa değerindeki potansiyel büyüme nedeniyle elektrikli araç üreticisini "eşit ağırlık "tan "fazla ağırlık "a yükseltmesiyle piyasa öncesi işlemlerde %6,4 yükseldi.

Apple, 12 Eylül'deki sonbahar etkinliği öncesinde Çin'in hükümet yetkilileri için iPhone kullanımına getirdiği kısıtlamalar nedeniyle geçen hafta %6'ya yakın bir düşüşün ardından %0,8 yükseldi.

Hostess Brands, kaynaklara göre Jif fıstık ezmesi üreticisi J.M. Smucker'ın (SJM.N) Twinkies atıştırmalık keklerinin sahibini 5 milyar dolara yakın bir fiyata satın almak için anlaşmaya yaklaşmasıyla %14,9 sıçradı.

Boeing hisseleri, Beyaz Saray'ın Vietnam Havayolları'nın (HVN.HM) uçak üreticisinden 50 adet 737 Max jeti satın alma anlaşmasının 7,8 milyar dolar değerinde olduğunu açıklamasının ardından %1,4 yükseldi.

Hafta sonu açıklanan veriler Çin'de tüketici fiyatlarının Ağustos ayında pozitif bölgeye döndüğünü gösterirken, ekonomideki istikrar işaretleriyle birlikte deflasyon baskılarının azalmasıyla fabrika çıkışlı fiyat düşüşleri yavaşladı.

Çinli firmalar PDD Holdings (PDD.O), Xpeng ve Baidu'nun ABD'de listelenen hisseleri %1,9 ile %4,7 arasında yükselirken, iShares China Large-Cap ETF %1,4 değer kazandı.

Meta Platforms (META.O), Pazar günü yayınlanan bir raporda firmanın yeni ve daha güçlü bir yapay zeka sistemi üzerinde çalıştığının belirtilmesinin ardından %1,3 değer kazandı.

İlgili Haberler