Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

New York borsasında endeks vadeli işlemler yeni haftaya kayıpla başladı

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, Fed'in faiz artırım kampanyasını tamamladığı beklentisiyle elde ettiği güçlü kazanımların ardından yeni haftaya temkinli bir şekilde başladı.

Dow Jones Vadeli Kontratları 105 puan veya %0,3, S&P 500 Vadeli Kontratları 20 puan veya %0,4 ve Nasdaq 100 Vadeli Kontratları 95 puan veya %0,6 düşüş gösterdi.

Gösterge S&P 500 Cuma günü bu yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yılbaşından bu yana elde ettiği kazancı neredeyse %20'ye çıkarmıştı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması da beş hafta üst üste yükseldi ve yıl için %9'un üzerinde artış gösterirken, teknoloji ağırlıklı NASDAQ Composite 2023'te %37 arttı.

Powell en yüksek oran görüşünü destekliyor

FED Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü yaptığı açıklamalar, ABD merkez bankasının ekonomiyi gereğinden fazla yavaşlatma risklerinin, faiz oranlarını enflasyonu kontrol edecek kadar yükseğe taşımama riskleri ile "daha dengeli" hale geldiğini belirtmesi ile zirve oranları görüşünü güçlendirmişti..

FED'in 12-13 Aralık'taki toplantısı öncesinde geleneksel karartma dönemine girmesi nedeniyle hafta boyunca Fed yetkililerinden herhangi bir güncelleme gelmeyecek, yani yatırımcılar daha fazla para politikası ipucu için veri açıklamalarına odaklanmak zorunda kalacak.

Pazartesi gününün ekonomik gündemi Ekim ayı fabrika siparişleri. Ancak yatırımcılar dünyanın en büyük ekonomisindeki büyümenin dengelenmeye devam edip etmediğini ölçmeye çalışırken gözler Cuma günkü resmi istihdam raporunda olacak.

Ekonomistler, Ekim ayında 150.000 istihdam yaratılmasının ardından Kasım ayında ABD ekonomisinin 180.000 istihdam yaratmasını ve işsizlik oranının %3,9'da kalmasını bekliyor. Ortalama saatlik kazançların aylık %0,3, yıllık %4,0 arttığı görülüyor.

 

İlgili Haberler