Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq için başkanlık seçimi  ne anlama geliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq için başkanlık seçimi ne anlama geliyor

Yatırımcıların %49'u seçimlerden endişeli, ancak tarihsel veriler sakin kalmanızı söylüyor

A+A-

ABD'de 2024'te yapılacak başkanlık seçimi hisse senedi yatırımcıları için ne anlama geliyor?  Yeni bir ankete göre, yatırımcıların neredeyse yarısı (%49) 2024 başkanlık seçimlerinin mali durumları üzerindeki etkisinden endişeli. Bu endişe, enflasyon (%35) ve resesyon riski (%29) ile ilgili endişeleri dahi geride bırakıyor.

Ankete katılan yatırımcılar arasında endişesi en yüksek olan grup, yüzde 69 ile 75 yaş ve üzeri olanlar. Buna karşılık Y Kuşağı %37 ile seçimlerden daha az endişeli.

Ancak uzmanlar, yatırımcıların sakin kalmasını tavsiye ediyor. Janus Henderson Investors uzman danışmanlık başkanı Matt Sommer, "Yatırımcıların başkanlık seçimleriyle ilgili endişelerine rağmen, sonuçlar tarihsel olarak sermaye piyasalarından çıkmak için bir neden olmamıştır" diyor.

Aslında, 1937'den 2022'ye kadar S&P 500 getirilerine bakıldığında, ortalama yıllık getiri başkanlık seçimi yıllarında %9,9, seçim olmayan yıllarda ise %12,5 olmuş.

Hükümetin başında kimin olduğu da önemli görünmüyor. Ankete göre, başkanlık ve Kongre, Demokratların kontrolündeyken, S&P 500 başkanlık seçimlerinden sonraki takvim yılında %11,5 değer kazandı. Başkanlık ve Kongre, Cumhuriyetçilerin kontrolündeyken ise S&P 500 %16,1 yükseldi.

Sonuç olarak, uzmanlara göre, yatırımcıların 2024 başkanlık seçimlerine hazırlıklı olması önemli, ancak seçimlerin kendi hisse senedi portföyleri üzerindeki etkisi konusunda endişelenmelerine gerek yok. Güvenli bir plan, genellikle genç yatırımcılar için çoğunlukla hisse senetleri ve kalanı tahvil olarak şekillenirken, yaş ilerledikçe portföyde tahvil in ağırlığı artıyor.

 

İlgili Haberler