Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 Biden - Xi Jinping görüşmesini nasıl karşılayacak?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 Biden - Xi Jinping görüşmesini nasıl karşılayacak?

Dow Jones vadeli işlemleri, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri bugün hafif bir yükseliş gösterdi. Microsoft'un yapay zeka haberleri, Joe Biden- Xi Jinping görüşmesi Wall Street'in iki ana gündemi

A+A-

Dow Jones vadeli işlemleri, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri Çarşamba günü hafif bir yükseliş gösterdi. Bugün Microsoft'un yapay zeka haberlerinin gündemde olması ve Başkan Joe Biden'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapacağı görüşme önemli gelişmeler arasında.

Ekim ayı TÜFE enflasyon raporunun düşüş göstermesi ve Hazine getirilerinin düşmesi nedeniyle dün Wall Street'te yatırımcılar büyük kazançlar etti. MercadoLibre, Cloudflare, Amazon.com, Super Micro Computer ve Toll Brothers gibi hisse senetleri alım bölgelerinde yükselirken, Microsoft ve Nvidia hisselerine katıldı.

Microsoft yapay zeka haberi 

Microsoft, bugün Ignite 2023 etkinliğinde en son yapay zeka gelişmelerini açıklayacak. Uzmanlar Microsoft'un  Nvidia'ya olan bağımlılığını azaltmak için kendi yapay zeka çipini tanıtabileceğini söylüyor.

Biden ve Xi buluşması

Bu arada Biden ve Xi, San Francisco'daki yıllık APEC konferansının oturum aralarında bir araya gelecek. Toplantının ABD-Çin geriliminin hafifletilmesi konusunda net sinyaller verip vermeyeceği belirsiz. Çin'in Çinli havayolu şirketlerine Boeing 737 Max satış yasağını kaldırması bekleniyor

Dow Jones Vadeli İşlemleri Bugün

Dow Jones vadeli işlemleri adil değere kıyasla %0,4 yükseldi. S&P 500 vadeli işlemleri %0,4 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,7 yükseldi.

10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi birkaç baz puan artarak %4,49'a yükseldi.

Dow vadeli işlemlerindeki ve başka yerlerdeki gecelik hareketlerin bir sonraki normal borsa seansında gerçek ticarete dönüşmesi gerekmediğini unutmayın.

Önemli Haberler

Çin'de perakende satışlar Ekim ayında bir önceki yıla kıyasla %7,6 artarak Eylül ayındaki %5,5'lik artışa ve %7'lik beklentilere ulaştı. Sanayi üretimi %4,6 ile tahminlerin biraz üzerinde büyüdü. Sabit varlık yatırımları 2023'ün ilk 10 ayında %2,9 ile tahminlerin biraz altında büyüdü.

Yatırımcılar TSİ 8:30'da Ekim ayı ABD üretici fiyat endeksi ve perakende satış verilerini açıklayacak.

Temsilciler Meclisi Salı günü öğleden sonra hükümetin en azından 2024 yılı başına kadar kapanmasını önlemek için kısa vadeli bir fon tasarısını onayladı. Tasarı geniş ve iki partili bir destekle kabul edildi. Senato'nun da tasarıyı yakında kabul etmesi bekleniyor.

Yatırım Finansman Menkul Değeler S&P 500 Analizi

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından Wall Street kurumları S&P 500 yıl sonu beklentilerini revize etti. UBS'in küresel ekonomi ve piyasalar görünüm raporuna göre S&P 500'ün 2024 yıl sonunda 4.600'e ulaşması bekleniyor. Bu da önümüzdeki 14 ay içinde %5,6'lık bir artış anlamına geliyor. UBS, S&P 500 şirketleri için 2024'te %1,8, 2025'te ise %9,2'lik büyüme öngörüyor. Banka, kurumsal kar marjları, artan ücretler, kötüleşen fiyatlandırma gücü ve artan faiz giderleri de dahil olmak üzere şirketlerin baskı altında kalmaya devam ettiğini belirtti. Goldman Sachs'ın 2024 yıl sonu S&P 500 fiyat hedefi beklentisi ise 4700 seviyesinde. Bu %5'lik bir fiyat artışını ve temettüler dahil toplam %6'lık bir getiriyi temsil ediyor. Temel varsayım, ABD ekonomisinin durgunluktan kaçınarak ılımlı bir hızla genişlemeye devam edeceği yönünde.

 

İlgili Haberler