Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

New York Borsasında Walt Disney Kazanç Sonuçları Beklentileri Karşılamayınca Vadeli İşlemler Durgun Kaldı

A+A-

New York borsasında haftanın ilk gününü kazançla kapatan endeksler, ikinci güne yatay açılışla başlamayıbekliyor. Borsada vadeli işlemler, Walt Disney'in ikinci çeyrek sonuçlarının düşmesi ve yıl içinde beklenen faiz indirimlerinin piyasalara destek vermesiyle sakin kaldı.

Dow E-minis 26 puan veya %0,07 artarken, S&P 500 E-minis hemen hemen değişmeden kaldı ve Nasdaq 100 E-minis 35 puan veya %0,19 düştü.

Walt Disney, canlı yayın servisinde sürpriz bir kar elde etmesine rağmen, geleneksel televizyon işlerindeki düşüş ve zayıf sinema gişe hasılatı nedeniyle piyasa öncesi işlemlerde %6,2 değer kaybetti.

Üç ana ABD hisse senedi endeksi, geçen haftaki zayıf iş gücü piyasası raporu sonrasında Merkez Bankası'nın bu yıl içinde para politikasını gevşetme ihtimalinin artmasıyla Pazartesi günü üç haftanın en yüksek seviyelerinde kapandı.

Nisan'da yüksek enflasyon ve güçlü ekonomi nedeniyle faiz oranlarının yüksek kalması endişesiyle piyasalar düşmüş, ancak rapor ve beklentilerin üstünde gelen kazanç raporları yatırımcıları rahatlattı.

LSEG verilerine göre, ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan S&P 500 şirketlerinin neredeyse %76,8'i analistlerin kar tahminlerini geçti. Normalde bu oran %67'dir.

Yatırımcılar şu anda, LSEG'in faiz oranı olasılıkları uygulamasına göre, Fed'in 2024 sonuna kadar 45 baz puan faiz indirimi yapmasını bekliyor. İlk indirim Eylül'de, ikincisi Aralık'ta bekleniyor.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri, Apple ve Tesla güncellemelerinin ardından çoğu büyük kap ve teknoloji firması üzerindeki baskıyla Salı günü düştü.

Yara bandı üreticisi Kenvue, ilk çeyrek kar tahminlerini geçmesi ve küresel işgücünün %4'ünü azaltacağını duyurmasının ardından %3,2 artışla kapandı.

Nvidia, Wall Street Journal'ın Apple'ın veri merkezlerinde AI yazılımı çalıştırmak için kendi çipini geliştirdiğini bildirmesi üzerine %1,1 düştü.

Apple, Salı günü daha sonra yeni iPad'lerin tanıtılacağı bir etkinlik öncesinde %0,6 arttı.

Tesla, Nisan'da Çin'de üretilen elektrikli araç satışlarının geçen yıla göre %18 azalarak 62.167 olduğunu gösteren verilerle %1,5 düştü.

 

İlgili Haberler