Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta bugünün gündemi ne

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta bugünün gündemi ne

New York borsasında ABD istihdam raporunun ardından FED'e ilişkin iyimserlik, yeni haftada risk iştahını destekliyor. 

A+A-

New York borsasında  veri açısından sakin haftada FOMC üyelerinin sözlü yönlendirmeleri fiyatlamaları yönlendiriyor. 

New York FED Başkanı Willams, FED'in bir sonraki hamlesinin faiz indirimi olacağı ancak bunun zamanının belirsizliğine işaret eden açıklamalarda bulundu. Piyasalarda ABD istihdam raporunun ardından FED'e ilişkin iyimserlik, yeni haftada risk iştahını destekliyor. ABD vadelileri yatay bir seans açılışına işaret ederken, önceki seansta endekslerdeki momentumu destekleyen bilişim teknolojileri şirketlerinde pre-market fiyatlamalarında sınırlı konsolidasyon ön planda. 

Dolar endeksi 105,00 seviyesine paralel işlem görmeye devam ederken EURUSD paritesinde 1,0750 desteği üzerinde Euro lehine fiyatlamalar destekleniyor. FTSE 100 endeksinde gayrimenkul ve kamu hizmetleri sektörlerindeki yükseliş endeksin bölge endekslerinden pozitif ayrışmasını beraberine getiriyor.

ABD seans açılışı ardından takip edilecek önemli bir veri mevcut değil. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari TSİ 18:30'da açıklamalarda bulunacak. Sözlü yönlendirmeler seans içinde volatiliteyi artırabilir. Seans kapanışı ile birlikte Occidental Petroleum (OXY) bilançosu izlenebilir.

Pre-Market'ta En Hareketli Hisseler:

Walt Disney (NYSE:DIS): 213.64 milyar $ piyasa değerine sahip Walt Disney piyasa açılışı öncesinde 2Ç24 finansallarını açıkladı. Konsensüs beklentisi şirketin, 22.1 milyar $ gelir üzerinden 1.10 $ hisse başına kar açıklaması yönündeydi. Şirket, 22.08 milyar $ gelir üzerinden 1.21 $ hisse başına kâr bildirdi. Net kår ise 2.02 milyar $ piyasa beklentilerinin üzerinde 4.98 milyar $ olarak açıklandı. DIS hisse senedi, piyasa açılışı öncesinde %5.39 ekside.

Apple Inc (NASDAQ:AAPL): Apple bugün sanal bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Bu etkinlikte şirketin bazı cihazlarda gerçekleştirilen yapay zeka görevlerini hızlandırmayı amaçlayan yeni bir çip tanıtması ve yeni iPad modellerini göstermesi bekleniyor. AAPL hisse senedi %0,8 artıda.

Palantir Technologies (NYSE: PLTR): Veri analitiği şirketinin hisseleri, şirketin bilançosunun ardından 2024 tüm yıl gelir tahmininin piyasa beklentilerinin gerisinde kalmasının ardından %12 düştü. Şirket 1Ç24'te bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 artışla 634 milyon $ gelir bildirdi. Palantir, gelir tahminini önceki 2,65 milyar ile 2,66 milyar $ aralığının üzerine, 2,67 milyar ile 2,69 milyar $ bandına yükseltti. Öte yandan piyasa beklentisi 2,7 ila 2,8 milyar $ arasındaydı. Şirket ABD'deki ticari iş hacminin ise bu yıl %45 artışla 661 milyon $'ın üzerinde olacağını öngörüyor.

Lucid Group (NASDAQ: LCID): Elektrikli araç üreticisinin bu yıl daha yüksek sermaye harcaması öngörmesi ve elektrikli araç talebinin beklenenden yavaş olması nedeniyle yıllık üretim tahminini teyit etmesinin ardından hisseler %7,9 düşüşte. Şirket yaklaşık 9.000 araçlık 2024 üretim hedefini yeniden doğruladı.

KAYNAK: Yatırım Finansman

İlgili Haberler