Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak - 27 Eylül 2023

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak - 27 Eylül 2023

Dow vadeli işlemleri yükseliyor; dayanıklı mal siparişleri ve Micron kazançları bekleniyor.

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri Çarşamba günü, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmasının ekonomik etkisine ilişkin endişelerle önceki seanstaki zayıflığın ardından toparlanarak yükseldi.

Dow Futures kontratı 80 puan ya da %0,2, S&P 500 Futures 15 puan ya da %0,3 ve Nasdaq 100 Futures 50 puan ya da %0,4 yükseldi.

Wall Street'teki ana endeksler Salı günü keskin bir düşüşle kapanırken, özellikle 30 hisseli Dow Jonesyaklaşık 400 puan ya da %1,1 düşerek Mart ayından bu yana en kötü gününü yaşadı. S&P 500 %1,5 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite ise %1,6 düştü. 

>> S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle güne başladı

Tüketici güveninin artan fiyatlar ve resesyon korkuları nedeniyle Eylül ayında dört ayın en düşük seviyesine gerilediğini gösteren yeni veriler, özellikle Federal Rezerv'in geçen hafta yeni bir faiz artışının kartlarda olduğunu işaret etmesinin ardından, duyarlılığı zayıflattı.

Çarşamba günü açıklanacak ana veri Ağustos ayına ait dayanıklı mal siparişleri olup, bu siparişlerin bir önceki aya göre %5,2'lik düşüşe kıyasla %0,5 oranında azalması bekleniyor.

Hükümetin kapanması yaklaşıyor

Öte yandan Kongre'nin Cumartesi gününün sonlarına kadar hükümetin işleyişini sürdürmesi için en azından geçici bir finansman uzatması üzerinde anlaşmaya varması gerektiğinden yatırımcılar da Washington'ı ihtiyatlı izliyor.

ABD Senatosu, hükümete kısa vadeli finansman sağlayacak bir tasarıyı görüşmeye başlamak için oylama yaptı, ancak yasa Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nde büyük olasılıkla ağır bir muhalefetle karşılaşacak.

Senato'nun tasarısı hükümetin 17 Kasım'a kadar finanse edilmesini sağlayacak ve Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık yardım ve ülke içinde afet yardımı içerecek.

Moody's bu hafta başında, federal hükümetin kapanmasının ülkenin kredi notuna zarar vereceği ve derecelendirme kuruluşunun ABD'nin 'AAA' notunu düşürmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Costco çeyrek sonuçlarının ardından düşüşe geçti

Yatırım bankası Jefferies Financial Group (NYSE:JEF), yarı iletken Micron Technology (NASDAQ:MU) ve bordro ve yan haklar platformu Paychex (NASDAQ:PAYX) finansal tablolarını açıklayacak.

Costco (NASDAQ:COST) da mercek altında olacak ve üyelik kulübünün hisseleri, beklenenden daha iyi çeyreklik kâr ve gelir bildirmesine rağmen piyasa öncesi düşüş yaşayacak.

 

İlgili Haberler