Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın kayıpla açılması bekleniyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın kayıpla açılması bekleniyor

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri artan petrol fiyatları ve faiz artış korkusuyla geriledi

A+A-

Yatırımcılar, yükselen petrol fiyatlarının enflasyon endişelerini körüklemesi ve faiz artışlarının daha uzun süre devam edeceğine dair korkuları artırması nedeniyle ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü düştü.

Dow e-minis 68 puan ya da %0,2, S&P 500 e-minis 8,5 puan ya da %0,2 ve Nasdaq 100 e-minis 47,5 puan ya da %0,32 düşüş gösterdi.

>> New York borsasında tüm uzmanların "AL" dediği 5 hisse senedi

S&P 500 ve Nasdaq, faiz oranlarının gidişatına ilişkin belirsizlik nedeniyle Hazine getirilerinin son yılların en yüksek seviyelerine doğru yol almasıyla bu yıl şimdiye kadarki en kötü aylık performansını sergilemeye hazırlanıyor. Dow da dahil olmak üzere her üç endeks de 2023'teki ilk çeyreklik düşüşüne hazırlanıyor.

Ham petrol fiyatları, küresel arz endişeleri ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırımların sıkılaştırılması beklentilerinin artmasıyla yükselmeye devam etti. Brent petrolü 121,65 dolardan işlem görüyor.

Yükselen enerji fiyatları, enflasyonist baskıları artırarak Fed'in faiz oranlarını daha da yükseltmesine neden olabilir. Bu durum, büyümeyi yavaşlatabilir ve hisse senedi piyasaları için baskı oluşturabilir.

 

İlgili Haberler