Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanışlar sonrası bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanışlar sonrası bugün nasıl açılacak

New York Borsasında Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Tatil Öncesi Dalgalanıyor: Yatırımcılar Ekonomik Verileri Bekliyor

A+A-

New York borsasın hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü, yatırımcıların Paskalya tatili öncesinde ekonomik verileri ve Fed'in faiz indirimi sinyallerini beklemesiyle durgun bir seyir izledi.

Dow e-minis 5 puan, S&P 500 e-minis 5,75 puan ve Nasdaq 100 e-minis 35,25 puan düşüş gösterdi.

Piyasa öncesi işlemlere paralel olarak gong ile birlikte yatay bir seyir ile açılış bekleniyor.

Çarşamba günü Dow'un %1'den fazla yükseldiği ve S&P 500'ün yeni bir rekora ulaştığı bir seansın ardından, yatırımcılar dikkatlerini dördüncü çeyrek GSYH, Michigan Üniversitesi tüketici güveni anketi ve haftalık işsizlik başvuruları gibi verilere çevirdi. Cuma günü açıklanacak PCE enflasyon endeksi de piyasaların radarında. Beklenmedik bir enflasyon artışı, erken faiz indirimi beklentilerini gölgeleyebilir.

Fed Başkanı Waller'ın faiz indirimlerine temkinli yaklaşımı da piyasa duyarlılığını etkiledi. Waller'ın görüşü, diğer Fed yetkilileri ile paralellik gösteriyor ve Haziran ayındaki faiz oranları kararı için bölünmüş bir oylama öngörüyor.

CME FedWatch'a göre, traderlar Haziran ayında faiz indirimi ihtimalini %60 olarak fiyatlıyor.

Para politikası belirsizliğine rağmen, üç ana endeks de yapay zeka ve faiz indirimi beklentilerine dayalı bir ralli ile güçlü çeyreklik kazançlar elde etmeye hazırlanıyor.

Nvidia gibi mega-cap büyüme hisseleri hafif düşüşler yaşarken, Take-Two Interactive'in Gearbox Entertainment'ı satın alması hisse senedi fiyatını %1,3 düşürdü.

Kripto para ve blok zinciri şirketleri ise Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki toparlanmanın etkisiyle kazançlar elde etti. Coinbase Global, MicroStrategy ve Riot Platforms mütevazı artışlar kaydetti.

 

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Alnus Yatırım, bilançolarını açıklayan 4 hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

İlgili Haberler