Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükseliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükseliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlem kontratları, iyi çıkan Wall Mart bilançosu ve borç tavanı ile ilgili kaygıların azalmasının etkisiyle yükseliyor

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, perakende devi Walmart'ın (NYSE:WMT) güçlü bilançosu ve  borç temerrüdünden kaçınmak için potansiyel bir anlaşma konusundaki iyimserliğin artmasıyla seans öncesi işlemlerde yükseldi.

Walmart Inc'in hisseleri, perakendecinin yıllık satış ve kar hedeflerini yükseltmesinin ardından, enflasyona karşı temkinli olan tüketicilerin daha ucuz yiyeceklere yönelmesiyle piyasa öncesi işlemlerde %1,4 yükseldi.

Wall Street'in ana endeksleri, Başkan Joe Biden ve ABD kongrenin Cumhuriyetçi kanat lideri Kevin McCarthy'nin 31,4 trilyon dolarlık federal borç tavanını yükseltmek için yakın zamanda bir anlaşma yapma kararlılıklarını açıklamasının ardından dünü yükselişle kapatmışlardı.

Gelişmelerin etkisiyle Dow e-minis 53 puan ya da %0,16, S&P 500 e-minis 10,5 puan ya da %0,25 ve Nasdaq 100 e-minis 32,25 puan ya da %0,24 artış gösterdi.

Yatırımcılar, 13 Mayıs'ta sona eren haftada bir önceki hafta 264.000 olan ve 254.000'e düşmesi beklenen işsizlik başvurularına ilişkin haftalık verileri bekliyor.

Öte yandan ABD'li bölgesel kredi kuruluşlarının hisseleri, piyasaların bankaların en kötü döneminin sona erdiğine inanmasıyla PacWest Bancorp'taki %7,7'lik artışın öncülüğünde kazançlarını artırdı..

Western Alliance (NYSE:WAL) Bancorp ve Zions Bancorporation (NASDAQ:ZION) NA sırasıyla %4,0 ve %1,3 değer kazandı.

Öte yandan Morgan Stanley, orta ölçekli bankalardaki kısa pozisyonlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Söz konusu bankaların, 8 Mart’ta krizin başladığı günden bu yana %31 düştüğüne dikkat çekerek; mevduat çıkışlarının mevsimsellikle aynı çizgide seyrettiği için son düşüşlerin abartılı göründüğünün altını çizdi. Morgan, Commerce Bancshares (CBSH), Webster Financial (WBS), Huntington Bancshares (HBAN) gibi birkaç bankanın bakiyelerinin 31 Mart'a göre daha yüksek olduğunu belirtti. O zamandan bu yana yönetim ekiplerinden gelen güncellemeler de mevduatların korkulandan daha iyi durumda olduğunu gösterdi.

 

Bu haber toplam 996 defa okunmuştur
İlgili Haberler