Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler anlaşma ile yükseldi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler anlaşma ile yükseldi

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri perşembe günü Temsilciler Meclisi'nin ülkenin borç tavanını askıya alan bir yasa tasarısını kabul etmesiyle yükseldi.

A+A-

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri perşembe günü Temsilciler Meclisi'nin ülkenin borç tavanını askıya alan bir yasa tasarısını kabul etmesiyle yükseldi.

Çarşamba günü 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını askıya alma tasarısı, hem Demokratların hem de Cumhuriyetçilerin çoğunluk desteğiyle kabul edildi ve şimdi, hükümetin ödeyecek parasının bitmesinin beklendiği son Pazartesi gününden önce tedbiri yasalaştırması gereken Senato'ya gidecek. 

07:05 ET'de Dow e-minis 13 puan veya %0,04, S&P 500 e-minis 10 puan veya %0,24 ve Nasdaq 100 e-minis 22,5 puan veya %0,16 arttı.

Ancak tasarının kabul edilmesinden sonra bile, yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın gidişatını belirleyecek ve agresif faiz artırım döngüsünün ekonomi üzerindeki etkisi hakkında daha fazla ayrıntı sağlayacak ekonomik göstergelere odaklandığından, işlemler dar bir aralıkta kaldı.

Fed'in 13-14 Haziran tarihlerinde yapacağı politika toplantısında 25 baz puanlık artış olasılığı, merkez bankası yetkililerinin faiz artırımlarına bir an ara verme yönündeki açıklamalarının ardından yaklaşık %37'ye geriledi. 

Fed Başkanı ve başkan yardımcısı adayı Philip Jefferson ile Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'in Çarşamba günü yaptığı açıklamalar, faiz artırımı "atlama" yönündeki eğilimlerine işaret etti.

Dow Jones Industrial Average bileşeni Salesforce'un (NYSE: CRM ) Inc hisseleri , 13 yılın en yavaş gelir artış hızını kaydettikten sonra piyasa öncesi ticarette %6,2 düştü.

Nordstrom Inc (N: JWN ), daha iyi envanter kontrolü ve varlıklı alışverişçilerden gelen talebin yardımıyla lüks mağaza zincirinin ilk çeyrekte sürpriz bir kar açıklamasının ardından %3,1 kazandı.

Ancak, Macy's Inc (NYSE: M ) %10,2 düştü ve Dollar General Corp (NYSE: DG ) %6,1 düştü çünkü her iki perakende şirketi de yüksek enflasyon ortamında tüm yıl satış tahminlerini düşürdü.

C3.ai Inc, yapay zeka şirketinin yıllık gelir görünümünü sokak tahminlerinin altında tahmin etmesinden sonra %22,8 düştü.

İlgili Haberler