Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler haftaya nasıl başladı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler haftaya nasıl başladı

New York Borsasında Dow Jones Vadeli İşlemleri Düşerken, Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i Nakit Stokunu Artırıyor

A+A-

Dow Jones vadeli işlemleri Pazartesi sabahı hafif bir düşüşle açıldı ve yatırımcıların ihtiyatlı bir tutum sergilediğini gösterdi. Aynı etki nedeniyle S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri de yeni haftaya durgun bir başlangıç yaptı. 

Yeni haftaya başlarken Dow Jones vadeli işlemleri adil değere kıyasla %0,1, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri ise %0,2 oranında düşüş gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Nvidia'nın (NVDA) güçlü kazanç raporunun tetiklediği yükselişle borsada genel bir ralli yaşanmıştı. Hem S&P 500 hem de Dow Jones endeksleri rekor seviyelere ulaşırken Nasdaq bileşik endeksi de önemli bir dönüm noktasına yaklaştı. Nvidia'nın mükemmel performansı ise onu yeni zirvelere taşıdı ve pazardaki hakimiyetini pekiştirdi.

Bu olumlu ivmenin ortasında, Advanced Micro Devices (AMD), Lennar (LEN), Manhattan Associates (MANH), Microsoft (MSFT) ve MongoDB (MDB) gibi yapay zeka (AI) alanıyla bağlantılı bazı hisseler umut verici bir görünüm sunuyor.

Ancak, yatırımcıların özellikle yapay zeka ile ilgili hisse senetlerine yatırım yaparken dikkatli olması tavsiye ediliyor. Uzmanlar son haftalarda yaşanan hızlı yükselişler göz önüne alındığında, piyasanın aşırı değerlenmiş olma riski taşıdığını ve bir geri çekilmenin söz konusu olabileceğinin altını çiziyor.

 

Warren Buffett'ın Görüşleri

Warren Buffett'ın hissedarlara gönderdiği son mektup, Berkshire Hathaway'in mali durumu ve yatırım görünümü hakkında bilgi verdi. Yatırım için sınırlı fırsat olduğunu belirten Buffett, şirketin dördüncü çeyrekte 167,6 milyar dolara ulaşan ve artmaya devam eden nakit rezervlerinin altını çizdi.

Berkshire Hathaway'in bir önceki yıla göre %28'lik güçlü faaliyet kârı artışına rağmen Buffett, mevcut piyasa ortamında cazip yatırım olanakları konusunda temkinli olduğunu ifade etti.

Piyasa Rallisinde Öne Çıkanlar

Geçtiğimiz hafta, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %1,3, S&P 500 endeksi ise %1,7 oranında yükselerek her ikisi de tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu arada, Nasdaq bileşik endeksi %1,4'lük bir kazanç kaydederek önemli 16.000 seviyesine yaklaştı.

Bu kazançlar genel piyasa gücüne işaret etse de, bazı endekslerin aşırı değerlenmiş seviyelere yaklaşmasıyla bazı endişeler de ortaya çıktı. Özellikle Nasdaq'ın 50 günlük hareketli ortalamasının %4,9 üzerinde olması bir geri çekilme olasılığını gündeme getiriyor.

Nvidia'nın Gücü

Nvidia, hisse senedi fiyatı %8,5 yükselerek yeni rekor seviyelere ulaşan bir diğer önemli varlık oldu. Bu artış, şirketin yapay zeka teknolojisinde pazar lideri konumunu sağlamlaştıran etkileyici kazanç raporuyla desteklendi.

Mükemmel performansına rağmen, Nvidia'nın hisseleri şu anda 50 günlük hareketli ortalamasının %33 üzerinde işlem görüyor ve bu da yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Bu Hafta İzlenecek Hisseler

Aralarında AMD, Microsoft, MongoDB, Lennar ve Manhattan Associates'in de bulunduğu birkaç hisse senedi umut verici gelişmeler gösterdi. Bu hisse senetleri potansiyel fırsatlar sunarken, yatırımcıların herhangi bir karar vermeden önce risk profillerini dikkatle değerlendirmeleri tavsiye ediliyor.

Genel olarak piyasa rallisi devam ederken, yatırımcılara ihtiyatlı davranmaları ve düşünmeden karar vermekten kaçınmaları çağrısında bulunuluyor. Yatırım fırsatları bol olsa da, çeşitlendirilmiş bir portföyü korumak ve güçlü temellere sahip yüksek kaliteli varlıklara odaklanmak çok önemli.

ABD tahvil piyasasında ise 10 yıllık Hazine getirisi marjinal bir düşüşle %4,23'e gerilerken, ham petrol vadeli işlemleri de hafif bir düşüş yaşadı.

 

İlgili Haberler