Dow Jones, S&p 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&p 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

New York borsasında endeks vadeli kontratlar yatay seyrediyor

A+A-

New York borasında geçen hafta yapay zeka odaklı hisselerin tetiklediği yükselişin ardından hisse senedi endeks vadeli işlemleri haftanın ilk işlem gününde durgun bir seyir izledi.

Vadeli kontratlarda Dow e-minis 33 puan, S&P 500 e-minis 1,5 puan ve Nasdaq 100 e-minis 1 puan geriledi. Spot piyasa açılışının yatay olması bekleniyor. 

Yatırımcıların, hafta boyunca açıklanacak önemli ekonomik veriler, özellikle de Perşembe günü açıklanacak Ocak ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) öncesinde tedbirli bir yaklaşım benimsediği görülüyor.

PCE, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olarak yakından takip ediliyor. Verilerde fiyat baskılarının devam ettiğine dair herhangi bir işaret, son dönemdeki iyimserliği bozabilirve Fed'in faiz artırımlarına devam etmesine yol açabilir.

Geçtiğimiz hafta, Nvidia'nın güçlü kazanç raporu ve yükseliş öngörüsü, yapay zeka sektörüne olan ilgiyi artırarak Dow Jones ve S&P 500'ü yeni zirvelere taşıdı. Bu durum, Fed'in faiz artırımlarını geciktirebileceğine dair endişeleri bir süreliğine gölgeledi.

Hem S&P 500 hem de Dow Jones Industrial Average rekor seviyelere ulaşırken, Nasdaq Kasım 2021'deki bir önceki zirvesine yaklaştı.

Uzmanlar,  yatırımcılara Fed'in faiz artırımlarının zamanlaması konusunda güvence verildiğinde mevcut rallinin yapay zeka sektörünün ötesine geçebileceğini öne sürüyor. Son zamanlarda beklenenden yüksek gelen tüketici ve üretici fiyat endeksleri, ilk faiz indiriminin Haziran ayına kadar ertelenmesine yol açtı.

 

İlgili Haberler