Dow Jones'daki en iyi üç temettü hisse, şimdi almak için doğru zaman mı

Dow Jones'daki en iyi üç temettü hisse, şimdi almak için doğru zaman mı

Bu üç Dow Jones hissesi de yatırımcılara farklı risk ve getiri profilleri sunuyor

A+A-

New York borsasında 30 köklü ve lider şirketin yer aldığı Dow Jones Endeksi'ne dahil hisseler uzun vadeli yatırımcılar için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu şirketlerin 29'u düzenli temettü ödemesi yapıyor ve yatırımcılara pasif gelir imkanı sunuyor.

Ancak uzmanlara göre her yüksek temettü getirisi otomatik olarak iyi bir yatırım anlamına gelmiyor. Yatırımcılar, temettü getirilerinin yanında hisse senedi fiyatlarını ve şirketlerin genel durumunu da göz önünde bulundurmalı.

Dow Jones'un En Yüksek Temettü Getirili Hisseleri

Şu anda Dow Jones'ta en yüksek temettü getirisi sunan üç şirket şunlar:

1. Verizon (VZ): %6,4 Getiri

Verizon, son beş yılda hisse senedi fiyatında %28'lik bir düşüş yaşasa da, 5G altyapısına yaptığı yatırımlar ile toparlanma sinyalleri veriyor. 17 yıllık istikrarlı temettü artışı ve sağlam gelirleri ile Verizon, riskten kaçınan yatırımcılar için cazip bir seçenek olabilir.

2. 3M (MMM): %5,8 Getiri

3M, son beş yılda %56'lık bir düşüşle yatırımcıları hayal kırıklığına uğratsa da, yeniden yapılanma çalışmaları ve marj iyileştirmeleri ile toparlanma umudu veriyor. 65 yıllık kesintisiz temettü artışı ile 3M, "Temettü Kralı" unvanını hak ediyor ve uzun vadeli yatırımcılar için cazip bir seçenek olabilir.

3. Dow Inc. (DOW): %4,9 Getiri

2019'da DuPont de Nemours'dan ayrılan Dow, enflasyonist ortamda kısa vadeli zorluklarla karşı karşıya. Yine de, sağlam bilançosu ve 1912'den bu yana 450 kere artan temettü geçmişi ile istikrarlı ve yüksek temettü arayan yatırımcılar için cazip bir seçenek olabilir.

 

 

İlgili Haberler