Dow ve S&P 500, üst üste üçüncü haftayı da kazançla kapattı. Şimdi ne olacak?

Dow ve S&P 500, üst üste üçüncü haftayı da kazançla kapattı. Şimdi ne olacak?

Dow ve S&P 500, enflasyonun düşeceği ve faiz oranlarının 2024'ün ilk yarısında düşürüleceği beklentisiyle yükseldi.

A+A-

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500, Cuma günü hafif kazançlarla yükselerek üst üste üçüncü haftayı da kazançla kapattı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,1, S&P 500 %0,2 ve Nasdaq Composite %0,1 arttı. Haftalık bazda Dow %1,9, S&P 500 %2,2 ve Nasdaq Composite %2,4 yükseldi. S&P 500'ün 11 sektöründen altısı Cuma gününü yükselişle tamamladı. S&P 500 üç hafta içinde %9,6 yükselerek Haziran 2020'den bu yana en büyük 3 haftalık yüzde kazancını elde etti.

FactSet verilerine göre, endeksin enerji sektörü %2,1'lik artışla en büyük kazancı elde ederken, bunu tüketici ürünleri, sanayi, finans, kamu hizmetleri ve malzeme için daha mütevazı artışlar izledi. Yine FactSet'e göre, küçük sermayeli ABD hisse senetlerine gelince, Russell 2000 endeksi %1,4'lük keskin bir yükselişle haftalık kazancını %5,4'e çıkardı.

Yatırımcıların, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapacağına dair umutları ve 2024'ün ilk yarısında faiz oranlarında indirime gidileceği beklentisi hisse senetlerindeki yükselişi destekledi.

S&P 500'ün teknolojiyle ilgili hisse senetleri bu ayki güçlü rallinin ardından geçen hafta "nefes alırken", küçük sermayeli hisse senetleri ve S&P 500'ün enerji, finans ve sanayi sektörleri gibi döngüsel odaklı alanlara bakıldığında piyasada bir miktar "riskli" işlem olduğu söyleniyor.

Birçok yatırımcı, enflasyondaki düşüşün ardından Federal Rezerv'in gelecek yıl gösterge faiz oranını düşürmeye başlayabileceğini öngördüğü için Hazine borçlanma getirileri düştü.

Ancak beklentiler böyle olsa da her şey henüz o kadar net değil. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin görünümünü çevreleyen yüksek belirsizlik nedeniyle merkez bankasının faiz oranı politikası konusunda beklemesi gerektiğini söyledi. Boston Fed Başkanı Susan Collins da Cuma günü CNBC'ye verdiği röportajda, bu hafta başında açıklanan enflasyon verilerinin ardından bile "Ek sıkılaştırmayı masadan kaldırmazdım" dedi.

 

İlgili Haberler