Dün ne oldu, bugün ne olacak?

Dün ne oldu, bugün ne olacak?

Borsa İstanbul'da satıcılı bir açılış beklenirken, gözler TCMB'de olacak. İnfo Yatırım TCMB'nin politika faizinin 250 baz puan artışla %32,50'ye çıkarmasını öngörüyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail- Filistin savaşına dair dün grup toplantısında yaptığı açıklamadan sonra Borsa İstanbul'da yaşanan büyük depremin bugün artçılarının devam etmesi bekleniyor. Satıcılı bir açılış beklenen Borsa İstanbul'da Merkez Bankası'dan gelecek kararı takip edecek.

İnfo Yatırım 26 Ekim 2023 Bülteni

Ne Oldu? 

Çalışmayan emeklilere 5.000 TL ikramiye ve günlük kiralanan konutlarla ilgili teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Mike Johnson yeni başkan seçildi.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki basın toplantısında ‘’İsrail ve Filistin ile arasında 6 Ekim'de var olan statükoya bir daha geri dönülemez’’ dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Kara harekatına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas'ın terör örgütü olduğu konusunda ABD'nin tutumunun net olduğunu bildirdi.

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, halihazırda Gazze'de ateşkesi desteklemediklerini belirterek, "Ateşkes şu anda sadece Hamas'a hizmet eder." dedi. •

Suriye'nin Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı askeri üsse karadan karaya atış yapılan silahlarla 4 ayrı saldırı düzenlendi.

İran, Aksa Tufanı'ndan önce ‘500 Filistinli İran'da eğitim aldı’ iddiasını yalanladı

Biden, açıkladığı acil durum talebinin bir parçası olarak milletvekillerinden afet yardımı ve diğer yerel programlar için 56 milyar doların biraz altında bir meblağı onaylamalarını istiyor.

Fed, banka kartı işlemlerinden alınan ücretlerin azaltılmasını teklif etti.

Arjantin'de, 22 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan sağcı aday Bullrich, 19 Kasım'da yapılacak ikinci tur seçimlerinde aşırı sağcı aday Javier Milei'yi destekleme kararı aldı.

Pakistan Cumhurbaşkanı, Ocak 2024'te genel seçimlerin yapılacağına inanmadığını söyledi.

Ne Olacak?

TCMB Faiz Kararı açıklanacak.

ECB Faiz Kararı açıklanacak.

ABD’de öncü büyüme verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama İsrail’in uyguladığı mezalimi, devlet değil örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca “İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik, gitmeyeceğiz” dedi.

TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak. Beklentimiz politika faizinin 250 baz puan artışla %32,50'ye çıkacağı yönünde. Piyasa beklentisi ise 500 baz puan. 500 baz puanlık bir artırımı enflasyon gelişmelerinden kaynaklı olarak da sürpriz olmayacaktır. TCMB tarafından atılan adımlarla KKM'den çıkışların hızlandığı bir dönemde TL mevduatlara da geçişler artıyor. Özellikle KKM faizinin politika faizinin altında verilebilme imkanının gelmesi jeopolitik gerginliklerin de eşliğinde risksiz getiri olarak %40'lara kadar dayanan (tasarruf sahibi bazında) mevduatları cazip kılıyor. Hem bankaları rahatlatmak hem de enflasyonun kontrol altına alınabilmesi açısından ortodoks hamlenin devam etmesini bekliyoruz.

2024 yılındaki OVP enflasyon beklentisinin %33 olması ile birlikte ekonomi yönetiminin 2024 için dezenflasyon sürecini de konuşması ile faiz artışlarında bir yavaşlama beklentisi söz konusu olabilir. Petrol fiyatlarının jeopolitik gerginlikler ile yükselmesi sonrasında faiz artırımları ile kontrol altına alınması beklenen enflasyonda tekrar yukarı yönlü hareket olma ihtimali yeniden fiyatlamalar arasına dahil oldu gözüküyor. Her ne kadar enflasyon endişesi olsa da Avrupa'da PMI verilerinin eşik değerin altında kalarak durağanlık sinyallerine devam etmesi ile birlikte ECB'den faiz artırımı beklemiyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz. VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 7.660 - 8.432 fiyat aralığında işlem görerek günü 7.787 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.156 düşüşle 248.089 adet kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.146 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 7.950'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.150 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 7.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 7.950 - 8.150 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 7.400 ve 7.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

İlgili Haberler