Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi

Türkiye'ye konutların ve altyapının depremlere ve sellere karşı güçlendirilmesi kapsamında Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi verilecek.

A+A-

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu iklim tehlikelerine ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlara ve altyapıya erişimi artırmak amacıyla Türkiye’ye 512,2 milyon dolar tutarındaki krediye onay verdi.

Söz konusu finansman, İklime ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi için sağlandı. Toplam proje tutarının 338,5 milyon dolarlık bölümü, hane halklarının konutlarını deprem ve iklim tehlikelerine karşı dayanıklılığını arttıracak şekilde güçlendirebilmeleri veya yeniden inşa edebilmeleri için yeni ve uygun finansman mekanizmalarının geliştirilmesi amacıyla Türkiye Hükümeti’ne sağlanırken, 173,6 milyon dolarlık bölümü daha dayanıklı altyapı inşa etmeleri amacıyla belediyelere finansman sağlanması için İller Bankası'na kullandırılacak.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre 32 bin kişi riskli konutların yeniden inşası ya da güçlendirilmesi için sağlanan kredilerden yararlanacak.

Proje, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ illerinin kentsel alanları üzerinde odaklanacaktır.

İlgili Haberler