Rekabet Kurulu, Türkiye pazarında kablosuz süpürgeler, saç bakım ürünleri, hava temizleyicileri ve el kurutma cihazlarıyla faaliyet gösteren Dyson için soruşturma açılmasına karar verdi.

Kurumun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre ön inceleme tamamlandı ve şirketin rekabet kurallarını ihlal edip etmediğinin tespiti için resmi sürece geçildi.
Dyson hakkında neden soruşturma açıldı?
Yapılan değerlendirmelerde, şirketin paralel ithalatı sınırlamaya dönük uygulamalara başvurmuş olabileceği ve yeniden satış fiyatları üzerinde etkide bulunan davranışlar sergilediği şüphesi bulunduğu belirtildi. Ayrıca şirketin Türkiye’de uyguladığı seçici dağıtım yapısı ve bu sistemin korunmasına yönelik yöntemler de ayrıntılı şekilde mercek altına alınacak.

Kurul yetkilileri, soruşturma kararının tek başına bir ihlal ya da cezai yaptırım anlamına gelmediğini, sürecin incelemeler tamamlandıktan sonra netlik kazanacağını vurguladı.






