EBRD, Borsa İstanbul'dan sonra Paşabahçe'deki paylarını da satıyor

EBRD, Borsa İstanbul'dan sonra Paşabahçe'deki paylarını da satıyor

Şişecam 2014 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) sattığı Paşabahçe paylarını 152.6 milyon euroya geri almaya karar verdi.

A+A-

Hakan Atilla'nın kendilerine haber verilmeden Borsa İstanbul'a Genel Müdür atanmasından sonra buradaki paylarını satmaya karar veren Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD), Paşabahçe'deki paylarını da Şişecam'a satıyor.

Şişecam'dan KAP'a gönderilen açıklamaya göre, EBRD'ye 2014'te 125 milyon euroya satttığı Paşabahçe'nin yüzde 15.45 oranındaki payını geri alacak.

Şirket hisseleri geri almak için yine EBRD'den 100 milyon euro kredi kullanacak. Şişecam 2014 yılındaki anlaşma kapsamında Paşabahçe'nin %15.45'ini 125 milyon euroya EBRD'ye satmıştı.

Şişecam tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre şirket anlaşmanın alım opsiyonunu kullanmaya karar verdi. Bu kapsamda Paşabahçe'nin %14.85'inin 152.6 milyon euroya geri alınmasına karar verildi. Alım opsiyonunun kullanılması için Şişecam EBRD'den iki yılı ana para geri ödemesiz, altı ayda bir ve beş eşit taksitte ana para geri ödemeli 100 milyon euro kredi kullanacak. Kredinin faizi yıllık Euribor artı %2.4 olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.