ECB'den dijital euro açıklaması: Serbest ama kapsamı sınırlı olacak

ECB'den dijital euro açıklaması: Serbest ama kapsamı sınırlı olacak

ECB yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, dijital euronun serbest kalacağını, ancak kapsam bakımından da bazı sınırlamalara tabi olacağını söyledi.

A+A-

ECB yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, euro para biriminin dijital versiyonunun kullanımının serbest olacağını ve Avrupa Merkez Bankası'nın kullanıcılarına ilişkin herhangi bir kişisel veriyi saklamak istemediğini bildirdi.

ECB, para biriminin dijital bir versiyonu üzerinde çalışıyor ve daha geniş bir tasarımın ana hatlarını çizme sürecinde, ayrıca dijital para biriminin finansal sistemi bozabileceği ve merkez bankasına vatandaşlar hakkında çok fazla veri verebileceği yönündeki endişeleri hafifletmeyi umuyor.

Panetta, Avrupa Parlamentosu'nun Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'ne "Dijital euro bir kamu malı olacak. Bu nedenle, temel hizmetlerin ücretsiz olması mantıklı olacaktır" dedi.

Bankalar, dijital bir para biriminin kendi hizmetlerini gereksiz hale getireceğinden, müşterilerin onları terk edip ek güvenlik göz önüne alındığında nakitlerini merkez bankası parasına taşıyacağından endişe duyuyor.


İlgili Haberler