Ecevit'in koruması AKP'den aday

Ecevit'in koruması AKP'den aday

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in Koruma Müdürlüğünü yapan DSP İzmir eski Milletvekili Recai Birgün, AKP’den milletvekili aday adayı oldu.

A+A-

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in Koruma Müdürlüğünü yapan DSP İzmir eski Milletvekili Recai Birgün, AKP’den milletvekili aday adayı oldu. Birgün, neden AKP’yi tercih ettiğini, “Çözüm sürecine inanıyorum, derin yapıyla mücadeleye destek vermek istiyorum” diye açıkladı.

İstanbul'dan aday olacak

Birgün, İstanbul 3. Bölgeden adaylık müracaatını yaptı. Birgün, 1969 yılından beri ailesinin İstanbul’da olduğunu, Gümüşhaneli hemşehrilerinin de üçüncü bölgede ağırlıklı olarak yaşadığını söyledi.

Ecevit’in koruma müdürlüğünün ardından milletvekili seçilen Birgün neden AKP’yi neden tercih ettiği sorusuna ”Güneydoğuda özel harekatta görev yaptım. Terör, çözüm süreci konusunda tecrübelerim var. Şu anda yürütülen çözüm sürecine inanıyorum.” cevabını verdi ve şunları söyledi:

”1950’li yıllardan sonra iktidarları belirlemeye başlayan bazı unsurlar oldu. Ergenekon davasında ifade verdim. Bu ülkede derin yapı var. Ayrıca başka bir yapının da (paralel) olduğunu ben o dönemde söyledim. Şimdi iktidarın paralel yapıyla mücadelesine destek vermek istiyorum”

Referandum'da AKP'ye destek verdi

Birgün vekil seçildikten sonra Ecevit ailesi ve partiyle yol ayrımına girdi. Ankara Or-An semtinde Ecevit’lerin bağışladığı ev de krize neden oldu. Birgün bu evi satmak istedi. CHP devreye girerek evi satın alıp, Bülent Ecevit Vakfı’na tahsis etti. Birgün, 2010 Anayasa değişikliği referandumunda da ‘evet’ diyerek iktidara destek verdi. 

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.