Ege Gübre'den şok KAP bildirimi

Ege Gübre'den şok KAP bildirimi

Ege Gübre iç piyasada yaşanana aşırı talep daralması ve global piyasalardaki fiyat dalgalanmaları nedeniyle gübre üretimine belirsiz süre ara verdiğini bildirdi.

A+A-

Ege Gübre Sanayi (EGGUB) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklama ile gözlerin gübre sanayine çevrilmesine neden oldu. Türkiye'de tarım üretiminin geleceğine dair işaretler de veren açıklama çok tartışılacak gündemlerden biri olmaya aday.

Ege Gübre'den KAP'a yapılan açıklamada üretime belirsiz süre ara verildiği bildirildi. İşte o açıklama:

Dünya piyasalarındaki gübre hammaddesi fiyatlarında meydana gelen aşırı yükseliş sebebiyle, iç piyasada bütçe tahminlerimizin de ötesinde beklenmeyen bir talep daralması yaşanmaktadır. Şirketimiz, sonbahar / kış dönemi için üretmeyi planladığı kompoze gübreyi en uygun fiyatlarla çiftçimize sunma gayretinde olup, global piyasalardaki öngörülemeyen bu fiyat dalgalanmaları ve hammadde teminindeki zorluklardan dolayı gübre üretimine belirsiz bir süre ara vermeye karar vermiştir.

Kompoze gübre üretiminin bir süre durdurulmasının, toplam satışlarımıza etkisi görece önemli olmayacaktır.

Kompoze gübre üretimine belirsiz olarak ara vermekle birlikte, ticari gübre satışlarımız yurt dışı tedarik imkânlarına bağlı olarak devam edecektir. Ayrıca limancılık ve antrepoculuk faaliyetlerimiz bu süreçten hiç bir şekilde etkilenmeden devam etmektedir.

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
İlgili Haberler