Ekranı katlanabilen telefonların satışı dörde katlandı

Ekranı katlanabilen telefonların satışı dörde katlandı

Katlanabilir telefon pazarında önemli bir yere sahip olan Samsung, kendi katlanabilir telefonlarına dair bir durum değerlendirmesi yayınladı.

A+A-

Samsung, katlanabilir telefonlarının dününe, bugününe ve yarınına dair bir gönderi paylaştı. Paylaşımında şirketin katlanabilir telefon pazarında göstermiş olduğu başarılara ve diğer telefonlarıyla kıyaslamalarına yer verildi. Ayrıca gelecek planlamalarında da bahsedildi.

'Başarılı bir yıl geçti'

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir cihazlarına dair paylaştığı yazısında 2021 yılının geçtiğimiz yıla kıyasla çok daha başarılı geçtiğini belirtti. Şirket, bu yıl 2020'ye oranla dört kat daha fazla katlanabilir telefon sattıklarını söyledi. Galaxy Z Fold3 ve Z Flip3 telefonlarının piyasaya sürülmesinden sonra sadece 1 aylık bir süre içerisinde 2020'de sattığı toplam katlanabilir cihaz sayısını aştıkları belirtildi.

Katlanabilir cihazlarında yer verdikleri teknolojilerinden bahseden Samsung aryıca açıklamasında: "Samsung katlanabilirlerini farklı kılan özelliklerin tümü yüzeyin altında gizli değil. Katlanmış ve açılmış modlar arasında sorunsuz geçişler sağlayan duyarlı bir kullanıcı arayüzü olan App Continuity ve Multi-Active Window ve Flex modu gibi özellikler ile Samsung katlanabilir ürünler, çalışmamız, oyun oynamamız ve kendimizi ifade etmemiz için yeni yolların kilidini açtı." ifadelerinde bulundu.

Şirket ayrıca Galaxy Z Flip3 için akıllı telefon markalarını değiştirenlerin oranlarının Galaxy Note20'ye kıyasla %150 ve Galaxy S21'e kıyasla ise %140 daha fazla olduğunu belirterek katlanabilir cihazların Galaxy ailesine daha fazla kullanıcı kazandırdığını söyledi.

Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarının 2023 yılana kadar 10 kat büyümesinin beklendiğini paylaştı. Paylaşılan gönderiye göre şirket, kendilerinin de bu rekabet ortamında ayakta kalabilmesi için Ar-Ge çalışmalarına oldukça önem veriyor ve müşteri memnuniyetini en üste çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Haberler