El-Erian: Fed'den yakın zamanda faiz indirimi beklemek yanlış

El-Erian: Fed'den yakın zamanda faiz indirimi beklemek yanlış

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian, Fed'in faiz oranları üzerindeki mesajlarının kontrolünü kaybetmekte olduğunu, ancak finansal piyasaların yakın zamanda faiz indirimi beklemelerinin yanlış olduğunu söyledi.

A+A-

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian, Fed'in %2'lik hedefine ulaşmak için ekonomiyi resesyona itmek yerine daha yüksek enflasyonu tolere edebileceğini, ancak yatırımcıların keskin faiz indirimlerini fiyatlayarak aşırı tepki verdiklerini savundu.

Bloomberg Radio'ya konuşan El-Erian, Fed'in piyasalar nezdinde ileriye dönük rehberlik konusundaki güvenilirliğini yeniden kazanması gerektiği, aksi takdirde son dönemde yaşanan "finansal koşullardaki muazzam gevşemenin" politikasını baltalayacağı uyarısında bulundu.

"Fed'in faiz artırımını tamamladığına inanıyorum, ancak bunun piyasalarda gelecek yıl faiz indirimine gidileceği yönündeki söylentileri doğruladığını düşünmüyorum" ifadelerini kullanan El-Erian, "Hala önemli bir iletişim sorunları var ve hala bir güvenilirlik sorunları var. İleriye dönük yönlendirmenin tüm amacı piyasaların sizi dinlemesi ve piyasaların sizin için ağır işleri yapmasıdır. Şu anda gördüğümüz şey, geçen Cuma gördüğümüz gibi, ileriye dönük yönlendirmenin piyasa tarafından tamamen göz ardı edildi. Piyasa temelde Fed'e 'belirlediğin faiz oranı hakkında ne düşündüğün umurumda değil, bence tamamen farklı bir şey yapacaksın' diyor. Bu, piyasadan Fed'e yönelik oldukça açık bir ifade." diye konuştu

Etiketler : , ,
İlgili Haberler