Mega Metal halka arz oluyor

Mega Metal halka arz oluyor

Mega Metal'in halka arzında talep toplama 7-8 Aralık'ta gerçekleşecek.

A+A-

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde halka arz edilen Mega Metal'in hisse fiyatı 28,3 TL olacak. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’i bireysel yatırımcıya, yüzde 24’ü yurt içi kurumsal yatırımcıya, yüzde 1'i ise şirket çalışanlarına ayrılırken, halka arz büyüklüğünün 1 milyar 725 milyon TL olması bekleniyor.

Şirketin halka arzı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, şirketin 2005 yılında üretime başladığını ve Kayseri’deki fabrikalarında elektrik, elektronik, haberleşme, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili ince bakır tel üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Turgut, halk arzın Mega Metal'in küresel ölçekteki yatırımlarını hızlandırarak başta Avrupa ve Amerika kıtaları olmak üzere global rekabet gücünü artıracağını belirterek, "Ürünlerimiz elinizde tuttuğunuz cep telefonundan, kullandığınız otomobillere, hastanelerdeki cihazlardan uzayı keşfe çıkan uydulara kadar birçok yerde kullanılıyor. Bu nedenle, biz olmasaydık, bu cihazların hiçbirini kullanamazdık." dedi.

Hedeflerinin şirketin küresel pazardaki rekabet gücünü daha ileri bir noktaya taşımak olduğunu dile getiren Turgut, bu nedenle halka arzdan elde edecekleri gelirle hem Türkiye'de hem de yurt dışında planladıkları yeni yatırımları hayata geçireceklerini bildirdi.

İlgili Haberler