El Salvador’da maaşlar Bitcoin ile ödenebilir

El Salvador’da maaşlar Bitcoin ile ödenebilir

El Salvador'da maaşların BTC ile ödenmesi düşünülüyor. Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklama şaşkınlık yarattı.

A+A-

Çok kısa bir süre önce Bitcoin (BTC), El Salvador tarafından resmi para birimi olarak kabul edilmiş, bu kripto para topluluğunca büyük yankı uyandırmıştı. Şimdiyse El Salvador’un Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Rolando Castro yaptığı bir açıklamada, şirketlerin Bitcoin (BTC) ile maaş ödemesi yapması hakkında hükümetin değerlendirme yaptığını ifade etti.

Donanımhaber'in haberine göre Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı ile birlikte bu konu üzerinde ortaklaşa çalıştıklarını belirtiyor. Bu yeni gelişme ile ilgili çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ayrıca işverenlerin kripto paranın volatilitesini nasıl ayarlayacağı ve ödemelerin nasıl yapılacağı gibi soruların cevapları belirsizliğini koruyor.

El Salvador’un 2001 yılında yürürlüğe giren Parasal Entegrasyon Yasası, ülkede çalışanlara maaşların dolar cinsinden ödeneceğini belirten 7. maddeyi içeriyor. Ülke, Francisco Flores’in başkanlığı sırasında Salvador kolonunu dolar ile değiştirmiş, o günden bu yana dolar ile işlemlerine devam etmişti.

Geçen hafta Kongre'de Başkan Nayib Bukele’nin çığır açan Bitcoin yasasının oy çokluğu ile kabul edilmesi ile bu konu hakkındaki tartışmalar başladı. Şu an için nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor. El Salvador'daki gelişmeler, kripto para topluluğu tarafından oldukça ilgi ile takip ediliyor.