Elektrikli otomobiller arayı iyice kapatıyor!

Elektrikli otomobiller arayı iyice kapatıyor!

Ağustos ayında AB'de satılan otomobillerin beşte birinden fazlası tam elektrikli araç oldu

A+A-

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, Ağustos ayında Avrupa Birliği'nde satılan her beş yeni otomobilden birinden biraz fazlasnı elektrikli araçlar oluşturdu.

ACEA, tamamen elektrikli modellerin Ağustos ayında AB'deki satışların %21'ini oluşturduğunu ve ilk kez tüm satışların beşte birinden fazlasını ulaştığını söyledi. 2023'ün ilk sekiz ayında ise AB'de yaklaşık 1 milyon tam elektrikli otomobil satıldı.

Genel olarak, AB otomobil satışları, otomobil satışları için tipik olarak daha yavaş bir ay olan Ağustos ayında %21 artarak, art arda on üçüncü ay satış büyümesi kaydetti.

Tam elektrikli otomobil satışları ise Ağustos 2022'ye kıyasla iki kattan fazla artarak 165.165 adede ulaştı.

İçten yanmalı modeller Ağustos ayında satışların %50'sinden azını oluşturdu. Hem motor hem de şarj edilebilir bir bataryadan oluşan plug-in hibritler satışların %7,4'ünü oluştururken, fişle değil motorla şarj edilen daha büyük bir bataryaya sahip tam hibritler satışların %23,9'unu oluşturdu.

Dizel modeller satışların sadece %12,5'ini oluşturdu. Dizel araçlar 2015 yılında yeni otomobil satışlarının %50'sinden fazlasını oluşturuyordu.

ACEA, Avrupa'nın en çok otomobil satan şirketi Volkswagen'i Ağustos ayında satışlarında %21,2'lik bir artış kaydettiğini açıkladı. Stellantis ve Renault satışları ise sırasıyla %6,4 ve %22,3 arttı.

Etiketler :
İlgili Haberler