En büyük hedge fon, Türkiye piyasasına güvenmediğini açıkladı

En büyük hedge fon, Türkiye piyasasına güvenmediğini açıkladı

Dünya'nın en büyük halka açık hedge fonu olan Man Group Plc, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek Türkiye seçimlerinin kimin kazanırsa kazansın Türkiye için pozitif bir durum beklemediklerini açıkladı

A+A-

Man Group'un New York merkezli Gelişen Ülkeler Tahvil Stratejileri Başkanı Guillermo Osse, "Seçimlerde mevcut lider Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin daha olası olduğunu düşünüyoruz. Ancak muhalefetin de kazanması durumunda, oluşabilecek başlangıçtaki rallinin ardından zorlu süreçlerle karşılaşılacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki altı ila 12 aylık dönemdeki getirilerin, birçok kişinin düşündüğünün aksine, olumlu olmayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Osse, şirket politikası gereği Türkiye'deki pozisyonlarını açıklamadı. Fakat şunları söyledi: "Muhalefetin kazanması durumunda bile, dev makroekonomik dengesizlikler ve zayıf dış kaynak pozisyonu sebebiyle ciddi kur ve maliye politikası ayarlamalarına ihtiyaç duyulacak. Bu tür bir ayarlamayı gerçekleştirmek, halkın kabul edebileceği ölçüde, herhangi bir hükümet için zor olacaktır. Farklı düşünen birçok partiden oluşan bir hükümet için ise daha da zor bir süreç olacaktır."


Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
İlgili Haberler