En uygun fiyatlı 10 üniversite şehri

En uygun fiyatlı 10 üniversite şehri

Hayat pahalılığı herkesi vuruyor. İngiltere’de üniversite öğrencilerinin kira masrafı ortalama yüzde 30 artarak 591,90 sterlin oldu.

A+A-

Natwest araştırmasına göre üniversite öğrencileri yalnızca geçen yıl kiralarında yüzde 30'luk bir artış gördüler ve konaklama için ayda ortalama 591,90 £ harcadılar. Bu rakam Londra ise 840,30 sterline ulaşıyor.

Araştırmaya göre, öğrenciler gıda fiyatlarında da büyük bir artış ile karşı karşıya. Öğrencilerin  süpermarket harcamaları bir yılda yüzde 44 artarak ayda 109 sterline yükseldi.

Peki sömestr dönemi yaklaşırken, 2023'te öğrenciler için en uygun fiyatlı Birleşik Krallık üniversite şehirleri hangileri?

Araştırmaya göre hem öğrenci gelirini hem de yaşam masraflarını dikkate alan araştırmaya göre Edinburgh, genel olarak öğrenciler için en uygun fiyatlı şehir olarak ilk sırayı aldı .

Burada öğrencilerin dönemlik aylık geliri 1.453 sterlin iken toplam aylık harcama 1.072 sterline ulaşırken , Edinburgh'taki öğrencilerin çoğu başka yerlerde olduğundan daha fazla yarı zamanlı işlerde çalışma imkanı bulunuyor.

Bununla birlikte Londra, bir bardak biranın en pahalı şehir olurken öğrenciler içecek başına 5,51 £ ödeme yapıyor. Londra’yı 5,07 £ ortalama maliyet ile Cambridge izliyor.

Bu arada Lancaster'da bira bardağının fiyatı 3,81 £ gibi düşük bir fiyattan satılıyor.

Bournemouth, ayda en yüksek ortalama harcamalardan birine (1.225 £) sahip olmasına rağmen 2023'te öğrenciler için en uygun fiyatlı şehir oldu. Bunun nedeni öğrencilerin dönem başına yaklaşık 3.296,64 £ kazanması.

Bununla birlikte, öğrencilerin yüzde 46’sı  dönem sonunda parasının bittiğini ifade ederken, her dört öğrenciden biri de  paraalrını yönetme konusunda stres yaşadıklarını söylüyor. Ayrıca 10 öğrenciden dokuzu bütçeleri dahilinde yaşamak için yaşam tarzlarında değişiklikler yaptıklarını ve birçoğunun dışarıda gecelerde daha az para harcadığını söyledi. Bu oran Glasgow, Bournemouth ve Cardiff'te daha da artıyor.

Bulgular hakkında yorum yapan NatWest Öğrenci Hesapları başkanı Jaimala Patel şunları söyledi: 'Öğrenim kredilerine olan bağımlılığın artması ve gıda alışverişi ile kira

En uygun fiyatlı 10 üniversite şehri 2023

Bournemouth
Cardiff
Lincoln'ün
Portsmouth
Newcastle
Manchester
Leeds
Birmingham
Oxford
Leicester

İlgili Haberler