Borsa ฤฐstanbul 100 (BIST 100) endeksi, gรผnรผ dรผnkรผ kapanฤฑลa gรถre 814,48 puanlฤฑk yรผkseliลle 25 Kasฤฑm 2013 tarihinden beri en yรผksek kapanฤฑล olan 75.781,68 puandan tamamladฤฑ.
Borsa ฤฐstanbul’da iลlem gรถren hisse senetleri ortalama yรผzde 1,09 deฤer kazanฤฑrken toplam iลlem hacmi 3,9 milyar lira oldu. Gรผn sonunda bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,48, holding endeksi yรผzde 1,19 yรผkseldi.
Gรผne deฤer kazancฤฑyla baลlayan BIST 100 endeksi, yurtiรงinde aรงฤฑklanan ilk รงeyrek sanayi รผretimi verisinin beklentilerden iyi gelmesi ve buna paralel olarak ekonomik bรผyรผmeye iliลkin iyimserliฤin artmasฤฑ ile analistlerin direnรง olarak nitelendirdikleri 75.500 puanฤฑ aลtฤฑ. รฤleden sonra, Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (ECB) faizlerde ve para politikasฤฑnda herhangi bir deฤiลiklik yapmamasฤฑna karลฤฑn Baลkan Mario Draghi’nin yaptฤฑฤฤฑ basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda haziran ayฤฑ toplantฤฑsฤฑnda para politikasฤฑnฤฑ gevลetecek adฤฑm atฤฑlabileceฤini sรถylemesinin ardฤฑndan 76.000 puanฤฑn รผzerini test eden BIST 100 endeksi, bu seviyede tutunamadฤฑ.
Analistler, endeksin 76.900 seviyesinin direnรง konumunda olduฤunu belirterek, olasฤฑ dรผลรผลlerde ise 74.500 seviyesinin destek olarak takip edileceฤini dile getiriyor.







