Endeks 82 bin puan üstünde kapandı

Endeks 82 bin puan üstünde kapandı

Dünkü sert yükselişin ardından bugüne kar satışları ile başlayan borsada endeks Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle kayıplarını azalttı ve 82 bin üstünde kalmayı başardı

A+A-

Dünkü sert yükselişin ardından bugüne kar satışları ile başlayan borsada endeks Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle kayıplarını azalttı ve 82 bin üstünde kalmayı başardı. BIST 100 Endeksi günü 33 puanlık kayıpla 82.193 puandan tamamladı. Hisse senetleri günü yüzde 0.04'lük ortalama kayıpla kapatırken bankacılık hisselerindeki ortalama kayıp yüzde 0.29 oldu.

Güne kar satışları ile başlayan ve ABD'de beklentilerin altında kalan ABD tarım dışı istihdam verileri açıklanana kadar bu seyrini sürdüren borsada endeks, Ukrayna'da ateşkesin resmen açıklanması ile daha fazla değer kaybetmekten kurtuldu. Endeks gün içinde en düşük 81.671 en yüksek ise 82.347 puanı gördü. Haftanın son işlem günündeki kayba rağmen borsa haftayı yüzde 2.34 artışla kapattı.

Uzmanlar 82 bin üstünde kapanışın önemli olduğunu piyasaların bu hafta sonu  Nato Zirvesi'nden çıkacak sonuçlar ile Ukrayna'da yaşanan gelişmelere bağlı olarak geelecek haftaya başlayacağını belirtiyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.