Endonezya faizi sabit tuttu

Endonezya faizi sabit tuttu

Endonezya Merkez Bankası, emtia ihracatı ve sınırların tekrar açılmasının etkisi ile meydana gelen toparlanmayı desteklemek amacıyla gösterge faizi değiştirmedi.

A+A-

Endonezya Merkez Bankası, emtia ihracatı ve sınırların tekrar açılmasının etkisi ile meydana gelen toparlanmayı desteklemek amacıyla gösterge faizi değiştirmedi ve kredi büyümesi ve tüketimi güçlendirmeye yönelik politikalarını genişletti.

Banka Salı günkü toplantısında yedi gün vadeli ters repo faizini değiştirtmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 3,5’te bıraktı. Bloomberg'in anketine katılan 30 analistin tümü tarafından beklenen bu karar ile birlikte, banka üst üste sekiz toplantıda değişikliğe gitmemiş oldu.

Endonezya Merkez Bankası Başkanı Perry Warjiyo, yaptığı açıklamada, “Bu karar, planlanmış düşük enflasyon ve ekonomik büyümeyi destekleyici çabalar ortamında, kur ve finans sistemi istikrarını sürdürme ihtiyacı ile uyumlu” dedi ve 2022’de ekonomik büyümenin bu yıldan daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

Warjiyo, merkez bankasının konut ve otomobil kredileri için ön ödeme miktarını gelecek yılın sonuna dek azalttığını ve kredi kartı geri ödemelerine yönelik teşviği uzattığını, tüm bu adımların merkez bankasının genişlemeci para politikasının etkilerini artırmak için atıldığını duyurdu.