Enerji devinden EUPWR  yılda 200 milyon $ kazanacağı üretim tesisi açıklaması

Enerji devinden EUPWR yılda 200 milyon $ kazanacağı üretim tesisi açıklaması

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi, Yüksek Gerilim Güç Transformatörü üretim faaliyeti ilgili bildirim yaptı

A+A-

Borsa İstanbul'un önemli enerji şirketlerinden Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi EUPWR yılda 200 milyon dolar satış yapacağını öngördüğü, yüksek gerilim güç transformatörü üretim faaliyetinin bağlı ortaklığı Europower World Enerji A.Ş.'nin üstleneceğini açıkladı

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi'nin KAP'A gönderdiği konu ile ilgili açıklama şöyle:

"Yönetim Kurulumuzun 29/03/2024 tarihinde almış olduğu 2024/1 Sayılı karar ile, şirketimizin %70 bağlı ortaklığı ve Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Tic. A.Ş.'nin dolaylı bağlı ortaklığı olan Europower World Enerji A.Ş.'nin Yüksek Gerilim Güç Transformatörü üretim faaliyetini üstlenmesine karar verilmiştir.

Dünyada son yıllarda hızla artan elektrik tüketimi nedeni ile YG Güç Transformatörleri için ciddi talep artışı olmuştur. Tedarik termin sürelerinin de aşırı uzaması nedeni ile bu konudaki yatırım planlarımız grubumuz açısından stratejik öneme sahiptir.

Başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere yurtdışı pazarlar ve yurtiçi pazara satışı yapılacak YG güç transformatörlerinden tam 1 (bir) yılda en az 200.000.000 USD'lik (İki yüz milyon, Amerikan Doları) hasılat elde edilmesi öngörülmektedir.

2025 yılı ilk yarısında faaliyete geçmesi hedeflenen tesiste 550 kV 330 MVA güce kadar YG Güç Transformatörü İmalatı yapılacaktır. Tesiste ayrıca ARGE/ÜRGE çalışmalarında da kullanılacak Türkiye'nin konusunda önde gelen Akredite YG Ekipmanları Test Laboratuvarı da bulunacaktır.

Test Laboratuvarı kurulması için konusunda dünyanın lider kuruluşlarından Alman HIGHVOLT firması ile anlaşılmış olup, laboratuvarda trifaze 1000 MVA güce kadar test gerçekleştirilebilecektir.

Kerosen vakumlu kurutma fırınları (VPD) İsviçreli MICIVAC AG firmasından, nüve kesim makineleri ise Alman GEORG firmasından sipariş edilmiştir.

Fabrika inşası için çelik konstrüksiyon ve prefabrik imalat süreçleri tüm hızıyla devam etmektedir.

Daha önce bildirilen 40.000.000 USD'lik (Kırk milyon, Amerikan Doları) yatırım tutarı, üretim hatlarının çoğunlukla Avrupa menşeili makinelerden oluşması nedeni ile 50.000.000 USD'ye (Elli milyon, Amerikan Doları) yaklaşabilecektir.

Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,"

 

3 aracı kurum CIMSA hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

3 aracı kurum CIMSA hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Üç aracı kurum CIMSA için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı.

Üç aracı kurum üç hisse için AL tavsiyesi verdi

Üç aracı kurum üç hisse için AL tavsiyesi verdi

Gedik Yatırım, Deniz Yatırım, ve TEB Yatırım üç hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Alnus Yatırım, bilançolarını açıklayan 4 hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

İlgili Haberler