Dow Jones rekor kırdı, S&P 500 yükseldi, Nasdaq değer yitirdi

Dow Jones rekor kırdı, S&P 500 yükseldi, Nasdaq değer yitirdi

ABD hisse senedi piyasaları Cuma günü karışık bir performans sergiledi. Dow Jones Endeksi rekor kırdı, S&P 500 Endeksi hafif bir yükseliş kaydetti ve NASDAQ Composite Endeksi düşüş yaşadı.

A+A-

New York borsasında cuma günkü vadeli işlemlerde endeksler karışık bir performans sergiledi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, S&P 500 ve NASDAQ endeksleri farklı yönlerde hareket etti.

Dow Jones Endeksi %0,12 yükselerek 35.055,34 puana ulaştı. 3M Company, Walt Disney Company ve Verizon Communications Inc endeksin en çok yükselen hisseleri arasında yer aldı. Apple Inc, Walmart Inc ve Amgen Inc ise düşüş yaşayan hisseler arasındaydı.

S&P 500 Endeksi %0,11'lik hafif bir artışla 4.524,24 puana yükseldi. Estee Lauder Companies Inc, The AES Corporation ve Boston Properties Inc endeksin en çok yükselen hisseleri oldu. Carnival Corporation, Moderna Inc ve ON Semiconductor Corporation ise en çok düşen hisseler arasında yer aldı.

NASDAQ Composite Endeksi ise %0,12 düşerek 14.183,77 puana geriledi. Avalo Therapeutics Inc, Biodexa Pharmaceuticals PLC DRC ve CERo Therapeutics Holdings Inc endeksin en çok yükselen hisseleri olurken, Primech Holdings Ltd, Tonix Pharmaceuticals Holding Corp ve Gamida Cell Ltd kayda değer kayıplar yaşadı.

CBOE Volatilite Endeksi değişmeyerek %13,01'de kaldı.

Emtia piyasalarında altın ve ham petrol fiyatları yükseldi. Haziran teslimatlı Altın Vadeli İşlemleri %1,90 artarken, Mayıs teslimatlı Ham petrol %2,16 yükseldi.

Döviz piyasalarında ise küçük dalgalanmalar yaşandı. EUR/USD paritesi değişmeyerek 1,08 seviyesinde kaldı ve USD/JPY paritesi hafif bir düşüşle 151,35 seviyesine geriledi.

 

BIST'te kazandırma potansiyeli %50 üstü olan 17 hisse

BIST'te kazandırma potansiyeli %50 üstü olan 17 hisse

İş Yatırım Menkul Değerler'in 1 yıl içinde yüzde 50 üstü prim beklediği 17 hisse hangisi

İlgili Haberler