ENTRA, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

ENTRA, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, ENTRA todu ile Borsa İstanbul'da İşlem Görmeye Başladı

A+A-

IC Holding'in enerji sektöründeki şirketi IC Enterra Yenilenebilir Enerji, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreninin ardından ENTRA koduyla işlem görmeye başladı. Hisseler beklendiği gibi ilk işlem günü %10 prim ile 11.00 TL'ye yükseldi

Törende konuşan IC Holding CEO'su Murad Bayar, "Grubumuz IC Enterra ile birlikte Borsa İstanbul'a ilk adımını atmış oldu. Bize güvenen, halka arz sürecinde talepleri ile yoğun ilgi gösterip yanımızda olan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz" dedi. IC Enterra Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alp Keler ise "Bu bizim için önemli bir kilometre taşı. Borsaya kote bir şirket olmak bize, geniş bir yatırımcı tabanına erişim imkânı sağlayacak. Sürdürülebilir bir geleceği hep birlikte inşa ederek birlikte büyüyeceğiz" diye konuştu.

Halka arz sürecini toplam hisse sayısının 4,11 katı talep alarak tamamlayan IC Enterra'nın açılış gongunu, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, IC Holding CEO'su Murad Bayar, IC Enterra Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alp Keler birlikte çaldı.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, "IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlediğimiz gong törenine hoş geldiniz. IC Holding'in altyapı ve enerji alanındaki köklü geçmişi ve deneyimiyle kurulan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, halka arzdan elde ettiği gelirle, enerji arz güvenliği açısından çok kıymetli olan yatırımlarını, çeşitlendirerek devam ettirecektir. Enerji dönüşümüne katkısıyla ekonomiyi destekleyen bu değerli şirketimizi, Borsa İstanbul'da görmekten dolayı çok mutluyuz. Ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyeli ve yatırım ihtiyacı, bu alandaki halka arzların önemini bir kat daha arttırmaktadır. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kurumlara, teşekkür ediyorum. IC Enterra Yenilenebilir Enerji'ye, Borsa İstanbul Ailesi'ne hoş geldiniz diyor, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

İlgili Haberler