Erdoğan: Fiyat artışlarını mercek altına aldık

Erdoğan: Fiyat artışlarını mercek altına aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncü göstergelerin ekonomik büyümenin 2022'de de süreceğine işaret ettiğini söyledi. Erdoğan enflasyonun sadece ülkemize mahsus bir durum olmadığını, gelişmiş ülkelerin de aynı sıkıntılarla mücadele ettiğini belirtti.

Erdoğan "vatandaşın alım gücünü artırmak için çok sayıda adım attık, atıyoruz ve atacağız..Her konuda vatandaşlarımız lehine yapılabilecek ne varsa hayata geçireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Cumhurbaşkanı, Ukrayna'daki gerilimin etkisiyle ortaya çıkan fiyat artışını mercek altına aldıklarını kaydetti.

"Kur korumalı hesaplardaki tutar 550 milyar TL'yi buldu"

Erdoğan "Kur korumalı mevduat ve katılma hesabı uygulamasına vatandaşımız büyük ilgi gösterdi. Bu hesaplarda biriken tutar yaklaşık 550 milyar lirayı buldu." dedi.

Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında ekonomiye dair "kurdaki yükselişten küresel emtiadaki artıştan kaynaklanan hayat pahalılığıyla karşı karşıyayız ancak enflasyonun sadece ülkemize mahsus bir durum olmadığı, gelişmiş ülkelerin de aynı sıkıntılarla boğuştuğu bir gerçektir. Bu hakikat dikkate alınmadan yapılan her değerlendirme eksik ve hatalıdır. Bu süreçte Türkiye üretim ve istihdam gücüyle şoklara karşı dayanıklılığını ispatladı. Sağlam ekonomik temellerimiz ve uyguladığımız etkin politikalarla saldın döneminde en hızlı toparlanan ekonomilerden biri olduk" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler