Erdoğan konuştu dolar 2.44'ü geçti

Erdoğan konuştu dolar 2.44'ü geçti

TCMB'nin erken toplantı yapmama kararının ardından 2,40'ların altına gerileyen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası 2,44'ün üzerine çıktı

A+A-

Merkez Bankası'ndan erken faiz indirimi ihtimalinin ortadan kalkmasıyla 2,40'ın altına kadar inen dolar tekrar yükselişe geçti.

Sabah saatlerinde 2,39 seviyelerinden işlem gören dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklamalar sonrası 2,4410'a kadar çıktı.

Erdoğan: Merkez bağımsız olunca gelinen nokta bu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizin enflasyona göre ayarlanamayacağını belirterek Merkez Bankası'nı eleştirdi ve "Merkez Bankası bağımsız olunca gelinen nokta bu. Bizim daha iyi bir noktayı yakalamamız lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyelerine yaptığı konuşmada Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştirip şöyle konuştu:

"Enflasyon şuraya girerse faizi şuraya indireceğiz mantığı yanlış bir mantıktır. Böyle bir mantık olmaz. Faiz zaten enflasyonu oluşturur. Eğer sen faizi yüksek tutarsan enflasyon yüksek olacaktır, düşük tutarsan enflasyon düşecektir. Düşük faiz olursa, yatırım olacaktır. Düşük faiz olması nedeniyle yatırımlar artacaktır. Ama siz şimdi bir bakıyorsunuz, Merkez Bankası'nın faizi üst bantta 11,7, buna bir de komisyonları eklediğinizde 15, 17 diye gidiyor. Bu faizle benim efsafım, zaanatkarım ne yapacak."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.