Erdoğan operasyonun başladığını açıkladı

Erdoğan operasyonun başladığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye operasyonun başladığını sosyal medya hesabından duyurdu

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzeyine operasyonun başladığını resmen açıkladı. Operasyonun başlama tarihinin Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması ile aynı güne denk gelmesi dikkat çekti.

Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir."

Erdoğan’ın açıklamasından 6 dakika önce CNN Türk canlı yayını sırasında Suriye’de Resulayn kasasında dört patlama sesi duyuldu. Patlamaların ardından Resulayn’dan dumanlar yükseldi.Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakların bölge üzerinde uçtuğu görüldü.

NTV canlı yayınında konuşan NTV haber müdürü Uğur Şefkat, "Şu an bize gelen bilgiler hava harekatının başladığı yönünde. Beklenti de bu yöndeydi. Sınırda çok sayıda topçu birlikleri de var. Bunlar da muhtemelen devreye girdi ya da girmek üzere. Resulayn çevresinde şu an bilinen tüm hedefler yok ediliyor. Uzun bir süre devam edilebilir. Zeytin Dalı harekatı 75 uçakla hava harekatıyla başlamıştı.

Harekat saat 16'da başladı

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada harekatın saat 16'da başladığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00’da uygulanmaya başlamıştır. "

Büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Suriye'de başlayan harekâtla ilgili bilgilendirilmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

İlk olarak ABD Büyükelçisi, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Büyükelçinin harekâtla ilgili olarak bilgilendirdiği belirtildi. 

BM Güvenlik Konseyi 5'i daimi toplam 15 üye ülkeden oluşuyor. 

Dışişleri Bakanlığı'nda büyükelçilere bilgilendirmeyi Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yapacağı belirtildi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.