Erdoğan, Stoltenberg ve Andersson ile görüştü

Erdoğan, Stoltenberg ve Andersson ile görüştü

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımına karşı çıkan Türkiye, Batı ülkelerinin gündeminde yerini koruyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Andersson ile görüştü.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya ile ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan-Stoltenberg görüşmesinde, NATO Genel Sekreteri'ne, "İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı somut ve samimi adımlar atması, savunma sanayisi ihracatında Türkiye'ye yönelik ambargo ve benzeri kısıtlamaları kaldırmayı ve ileride bunlara başvurmayacaklarını taahhüt etmesi gerektiği" ifade edildi.

DW Türkçe'nin haberine göre Stoltenberg ile görüşmesinin ardından İsveç Başbakanı Andersson ile de telefonda görüş alışverişinde bulunan Erdoğan, İsveç’in PKK, PYD ve YPG’ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini ve şu ana dek Türkiye’nin endişelerini giderecek bir açılım görmediklerini ifade etti.

İlgili Haberler