Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi

Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Soçi'de bir araya geldi. İki liderin enerji, turizm, ulaşım ve tahıl koridoru konularını ele alacakları belirtildi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan görüşmeye ilişkin Putin ile ikili görüşmesinin Türkiye ve Rusya'nın bölgede oynadığı rolü ortaya koyması bakımından çok önemli olduğunu belirtti.

Dünyanın gözünun Soçi'de, bu görüşmede olduğunu belirten Erdoğan, "Akkuyu konusu büyük önem arzediyor. Enerji alanında Akkuyu'yu bir yere getirmemez gerekiyor. Belirlenen takvimin işlemesi ve bitirilmesi önem arzediyor. Enerji temininde yüzde 10 katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Putin ile enerji, turizm, ulaşım ve tahıl koridoru konularını ele alacaklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, "Erdoğan ile Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel konuları da ele alacağız. Türkiye buradaki durunun normalleşmesine ciddi katkı sağlıyor. BM ve Türkiye sayesinde tahıl sevkiyatı başladı. Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler