Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik tazminat davası

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik tazminat davası

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Canan Kaftancıoğlu için CHP İstanbul İl Başkanlığı önündeki destek gösterisinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası açtı.

A+A-

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamaları nedeniyle 500 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu söz konusu konuşmada şunları söylemişti:

"Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor.

Hep birlikte, bu ülkeye çektirilen zulme son vereceğiz. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi. Vicdanı olan her vatandaşla beraber yol yürüyeceğiz. Ve Türkiye’yi zulüm ve zalimde kurtaracağız.

Yönetenlere, yönetene, Erdoğan’a sesleniyorum. Erdoğan sen iki yüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün, küstahlığın son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü, mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gürültüsüdür. Bu gürültü, aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü, elektriğini kestiğin dört milyon insanın karanlıktaki sesidir, milyonların acısının sesidir bu kulaklarından çınlayan ses.

Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Özgürlüğün şarkısını söyleyenlerin sesini duyuyor musun? Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın, şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz. Hep birlikte seslendiriyoruz.

Erdoğan, biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını, bir kez daha huzur ve sükûnetin, bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün bu acımasızlıklar, senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza gelen bir halkız.

Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma."

İlgili Haberler