Europower Enerji borsaya gelmeden rüzgarı esti

Europower Enerji borsaya gelmeden rüzgarı esti

Borsa İstanbul'da halka arzda talep toplamaya yarın başlanacak olan Europower Enerji rüzgarı

A+A-

borsatek.com - Yakın tarihinin en hareketli halka arzlarının yaşandığı Borsa İstanbul'da halka arz işlemleri bazı tartışmalara rağmen seçim belirsizliğinin yaşandığı ortamda piyasayı canlı tutuyor. Bu yılın 11'inci ve 2.43 milyar TL'lik büyüklükle Astor Enerji'den sonraki ikinci büyük halka arzı olacak olan Europower Enerji de daha talep toplama başlamadan, Borsa İstanbul'da kendini hissettirdi.

Yüzde 27,27'sinin halka arz edilmesi beklenen Europower Enerji için 12-14 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak ve hisseler gelecek hafta yapılacak gong töreninden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlanacak. Ancak talep toplama başlamadan Europower Enerji'nin yüzde 70'ine sahip Girişim Elektrik #GESAN hem işlem hacmi hem de prim potansiyeli ile dikkat çeken bir performans göstermeye başladı.

Ağustos 2021'de 0,5 dolar seviyesinden halka arz edilen Gesan hisseleri bugün 4.52 dolara kadar yükseldi. Bugün 5 milyar TL'ye yaklaşan işlem hacmi ile Borsa İstanbul'un toplam işlem hacminin yaklaşık yüzde 6'sını tek başına gerçekleştiren Gesan hisselerinin son 4 işlem günündeki prim potansiyeli ise yüzde 35'e yükseldi.

 

İlgili Haberler