Evergrande, 2023'te borcunu geri ödeme sözü verdi

Evergrande, 2023'te borcunu geri ödeme sözü verdi

China Evergrande Group, merakla beklenen yeniden yapılandırma planının duyurulmasını tekrar erteledikten sonra 2023'te borcunu geri ödeme sözü verdi.

A+A-

China Evergrande Group Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan, çalışanlara 1 Ocak'ta yazdığı bir mektupta, Evergrande'nin ön satışını yaptığı konut projelerini teslim etmesi için çok önemli bir yıl olduğunu belirterek geçen yıl 732 gayrimenkul sahasının tamamı için inşaatın yeniden başladığını bildirdi.

Ayrıntılı planlar içermeyen mektuba göre, "Evergrande çalışanları inşaatı sürdürebildiği, satışları sürdürebildiği ve operasyonları yeniden başlatabildiği sürece, her türlü borcu geri ödeyeceğiz ve sonunda riskleri çözeceğiz. Evergrande bundan sonra yeni bir bölüm başlatacak." ifadelerine yer verildi.

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştiricisi, Temmuz ayı sonuna kadar vaat ettiği bir ön yeniden yapılandırma planı ortaya koyamadı. Kendi kendine koyduğu başka bir son tarih 2022 yıl sonunu hedefini de yakalayamadı.

Bloomberg'in daha önce bildirdiğine göre şirket, planlarını resmi olarak görüşmek üzere Aralık ayı başlarında dolar tahvil sahiplerinden oluşan geçici bir grupla bir araya geldi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler