Evim mağdurları için torba teklif hazır

Evim mağdurları için torba teklif hazır

AK Parti TBMM gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirmeye hazırlanıyor. 23 maddelik torba yasada evim mağdurları, çevre teklifleri ve muhtar maaşlarının artırılması gibi düzenlemeler yer alıyor.

A+A-

Seçim yasa teklifi ile kadın ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için ceza artırımını öngören yasa tekliflerinin yasalaşmasının ardından, AK Parti Meclis gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirmeye hazırlanıyor.

‘Evim mağdurları’ olarak bilinen faizsiz modelle ev ve araba alan kişilerin alacaklarına yönelik çözüm getiren yasa teklifinin de yer aldığı, 23 maddelik bir torba teklifin hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Buna göre, üyeler sektörde kalan 6 firmaya hakları korunarak geçebilecekler. Sistemde kalmayanlar için de TMSF ödeme yapacak.

Dünya gazetesinden Canan Sakarya'nın haberine göre; torba teklifte vergi cezaları ile ilgili yeni düzenleme, muhtar maaşlarının 4 bin 253 liraya yükseltilmesi, Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı nedeniyle evleri ve arazileri su altında kalacak hak sahiplerine dönük düzenlemeler de  yer alacak.

İlgili Haberler