Evrensel yüksek gelir dönemi başlıyor mu?

Evrensel yüksek gelir dönemi başlıyor mu?

X'in sahibi Elon Musk İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yapay zekayı tartıştı. Musk yapay zekanın tarihteki en yıkıcı güç olduğunu söyledi.

A+A-

X'in sahibi Elon Musk, İngitere Başbakanı Rishi Sunak'a yapay zekanın (AI) gelecekte "hiçbir işe ihtiyaç olmadığı" noktaya gideceğini söyledi. Musk, yapay zekanın tarih boyunca en yıkıcı güç olduğunu ve insanları işlerinden edeceğini ifade etti.

Londra'da yapay zeka uzmanları ve iş dünyası liderleri önünde konuşan Musk, yapay zekanın istihdama etkisi üzerindeki görüşlerine Başbakan Sunak'a aktardı. Musk'a göre, insanlardan daha zeki olan yapay zeka, gelecekte her şeyi yapabilecek ve insanların iş bulmalarına gerek kalmayacak. Ancak Musk, yapay zekanın insanlara daha fazla özgürlük ve tatmin sağlayacağını da belirtti. Musk, aynı zamanda yapay zeka ile birlikte "evrensel yüksek gelir" döneminin geleceğine ve bolluğun yaşanacağı bir çağa işaret etti.

Musk ve Sunak, yapay zeka düzenlemelerini de tartıştı. Musk, hükümetlerin öncü teknolojinin düzenlenmesinde rol oynaması gerektiğini savundu. Ancak düzenlemelerin inovasyonu engelleyebileceği endişelerini de dile getirdi. Musk, teknoloji konusunda zaman zaman fazla iyimserlik olduğunu ve hükümetin bir hakem olarak hareket etmesini doğru bulduğunu ifade etti.

Çin'in yapay zeka güvenliği konusunda Bletchley Park zirvesine davet edilmesi tartışmalara yol açarken, Musk ve Sunak bu durumu memnuniyetle karşıladı. Musk'a göre, Çin'in yapay zeka güvenliğine katılması son derece önemli ve bu konuda ciddi olmaları gerekiyor.

 

İlgili Haberler