Eylül'ün ilk zammı elektrik ve doğalgaza

Eylül'ün ilk zammı elektrik ve doğalgaza

BOTAŞ doğalgaza yüzde 20, EPDK ise elektriğe yüzde 50 zam yapıldığını açıkladı

A+A-

Eylül ayı zamlarla başladı. Doğalgaza yüzde 20, elektriğe yüzde 50 zam yapıldı. Zamlı fiyatlar 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Erdoğan elektrikte yeni bir zammı aklından bile geçirme. Milletin ekmeği yok. Anlıyor musun, harcanacak bir şey kalmadı. Yok ya hu. Yok arkadaş yok!" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından saatler sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) yüklü oranda zam açıklaması geldi.

EPDK'dan yapılan açıklamada, "nihai elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 artış yapılmıştır. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 lira olmuştur," denildi.

BOTAŞ ise, doğal gazda eylül itibarıyla geçerli olacak konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldığını açıkladı

İlgili Haberler