Facebook yapay zeka ile tartışmalara müdahale edecek

Facebook yapay zeka ile tartışmalara müdahale edecek

Facebook'un yaptığı yeni açıklamaya göre, Facebook'taki hararetli tartışmalara müdahale edebilecek bir yapay zeka asistanı geliştirmeye hazırlanılıyor.

A+A-

Yakın zamanda Facebook yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, Facebook bir yapay zeka yardımıyla grup ve sayfa içi tartışmalara müdahale edecek. Daha henüz çalışmara başlayan Facebook bunu yaparak gruplarda moderatörlük yapan 70 milyon insana yardım edebileceğini öngörüyor. Facebook'un son aydaki aktif kullanıcı sayısı şu an 2 milyar 800 bine ulaştı. 

Sayısız gruba ve tartışma alanına sahip olan bu mecrada bazen tartışmalar çığrından çıkabiliyor. Ancak moderatörler her tartışmayı göremeyebiliyorlar. Facebook bu noktada kullanıcılarına daha steril bir sosyal medya deneyimi sağlamak tartışmalara anlık müdahale edebilecek bir yapay zeka ortaya koymayı planlıyor. 

Donanımhaber'in haberine göre artık bu sosyal mecradaki steriliasyon işlemini artık birçok farklı mecrada da deneyimliyoruz. Örneğin Twitter daha bu yılın başlarında Trump'ın hasabını 2  yıllığına askıya almıştı. Öte yandan bu mecraların ara ara trol avcılığı ve sahte habere karşı harekete geçtiğini görüyoruz. 

Hatta buna başka güzel bir örnek şu an Instagram'da Covid-19 içerikli olan paylaşımların altında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için buton çıkıyor. Uzun vadede bu temizleme işleminin iyi mi ya da kötü mü olacağı bilinmez. Ancak sonuçlara göre muhtemelen bu mecralar politikalarını yine değiştirebilirler.